Megegyezés születhet Tarlós és Horváth Csaba között

2010.10.12. 06:41
Megegyezés születhet a második politikai egyeztetésen Tarlós István főpolgármester és Horváth Csaba, az MSZP leendő fővárosi frakcióvezetője között ma délelőtt.

Molnár Zsolt kampányfőnök az MTI-nek elmondta: reményeik szerint a fővárosban mandátumarányos, az ellenzéket figyelembe vevő megegyezés születik, és mihamarabb megkezdődhet a közgyűlési munka.

Szerinte a fővárosi példa pozitív azokhoz a több kerületben tapasztalható helyzethez képest, amelyekben vagy teljesen ki akarják zárni a szocialista képviselőket az önkormányzatból, vagy a választási eredménynél lényegesen szerényebb képviseletet akarnak nekik biztosítani.

Az első politikai egyeztetés múlt szerdán volt a fővárosi MSZP és Tarlós István, illetve György István főpolgármester-helyettes között.

Az október 3-i választáson Tarlós István a szavazatok 53,37 százalékát szerezte meg, Horváth Csaba pedig 29,47 százalékot kapott. A főpolgármesterrel együtt 34 fős testületben tizenhét képviselője lesz a Fidesz-KDNP-nek, tíz az MSZP-nek, három a Jobbiknak, és három az LMP-nek.