Nem segített a jó mell sem a Fidesz ellen

2010.10.06. 07:52
Három fideszes, három jobbikos, három szocialista és egy független képviselő- és polgármesterjelöltet szavaztak be az olvasók a tíz legszebb politikusnő közé az Indexen meghirdetett szépségversenyen. A három fideszes jelölt győzött a választáson is, bejutottak a testületekbe, ám a többiek kivétel nélkül elbuktak. A szép férfiak versenye megdöbbentő politológiai következtetéssel zárult: a magyar választók féltékenyek a sugárzó férfiszépségre!
cservek agnes

Maga a Közgyűlések Bombázója címet (eredmények itt) elnyert szocialista Cservék Ágnes is verte az akadályt, igaz, ő már a választások előtt is azt nyilatkozta az Indexnek, hogy egy szép második hellyel elégedett lenne. Ez be is jött neki, 16 százalékkal a második helyre futott be budai, várnegyedbéli választókerületében a Fidesz jelöltje mögött. A kerületi testületbe azonban még ezzel az eredménnyel sem jutott be.

 

Nem sikerült a bravúr XVI. kerületi udvarhölgyének, a második legszebb Kriston Lindának sem. Ő 17 százalékot kapott választókerületében, ami a Fidesz jelöltje mögötti biztos második helyet jelentette, de nem volt elég a kerületi önkormányzati testületbe jutáshoz.

aranyosi szandra

Ugyanezért szomorkodhat Aranyosi Szandra is, aki 14,25 százalékkal a harmadik helyet csípte meg kecskeméti választókerületében egy hajszállal lemaradva az LMP helyi jelöltje mögött.

 

A harmadik legszebbnek választott Rátonyi Flóra viszont örülhet: a Fidesz frakció képviselőjeként elfoglalhatja helyét a zuglói önkormányzat testületében, amelyet egyébként 2002 és 2006 között apja, Rátonyi Gábor vezetett polgármesterként. A választáson a szavazatok 48 százalékát besöpörve verte az MSZP, az LMP, a helyi civilek és a Jobbik jelöltjét.

kiraly nora

A két másik Fidesz-színekben induló jelölt is nyert. Király Nóra 52 százalékos szavazati aránnyal kényelmesen besétált az újbudai közgyűlésbe, Szentkirályi Alexandra pedig a Fidesz-KDNP lista 10. helyéről érkezett be a fővárosi közgyűlés kormánypárti frakciójába.

 

Elbuktak a választáson a Jobbik bombázói is, akiket viszont vigasztalhat az a tudat, hogy a szépségversenyen nagyon jó helyeket (4-5-6. helyezés) értek el. Legjobban a miskolci Molnár Andrea szerepelt, ám 18 százaléka kevés volt a közgyűlésbe kerüléshez.

franko anna

Hoczáné Frankó Anna Encsen a szavazatok 12 százalékát gyűjtötte be, amivel harmadik lett egy független és egy fideszes jelölt mögött. A polgármesteri cím így most más birtokába jutott, Frankó Anna az encsi képviselőtestületbe se jutott be.

 

Így járt Dombóváron Buzánszky Renáta is, aki az önkormányzati választáson a 4. helyig küzdötte magát a szavazatok 8,52 százalékának besöprésével.

baracskai valeria zalaszent

A tíz legszebb jelöltnő közötti egyetlen független jelöltnek sem jött össze elegendő szavazat a képviselői mandátumra: Baracskai Valéria 402 voksot kapott Zalaszentgróton. Nem tudni vigasztalja-e az, hogy a település polgármestere Baracskai József, az MSZP jelöltje lett.

 

De most legyen elég a csajokból, jöjjenek a szőrös vádlik és Jávor Pál-tekintetek, vagyis a leghódítóbb önkormányzati Férfiak!