Terry Blackre 22-en szavaztak Tökölön

2010.10.04. 00:47 Módosítva: 2010.10.04. 09:26
Több híres ember is indult az idei önkormányzati választásokon. Terry Black transzvesztita előadóművész nem lett képviselő Tökölön, ahogy Dömsödi Gábor tévés sem lett polgármester Pásztón és a Fradi egykori edzője, Vincze Géza sem tudta megszorítani Pokorni Zoltánt. A Z'zi Labor-os Janicsák István polgármester ugyan nem lett Zuglóban, de a képviselő-testületbe bekerült, ahogy Garaba Imre is.

Terry Black 22 szavazatot kapott Tökölön

Rácz Károly Mihálynak, az ismert transzvesztita művésznek nem sikerült bejutnia a tököli képviselőtestületbe. Az MSZP-s színekben induló előadóművész választókerületében a szavazatok 11 százalékával lett harmadik. Ez így jobban hangzik, mint az, hogy ehhez az eredményhez 22 szavazatot kapott. Korábban azt nyilatkozta a Blikknek: előbb a
munkájával szeretne bizonyítani, „és ha nemcsak más, hanem én is
úgy látom, hogy van keresnivalóm ezen a pályán, akkor komolyabb
terveket is dédelgethetek”.

Rácz Károly
Rácz Károly

Janicsák István csak képviselő lett Zuglóban

Az egykori Z'zi Labor együttes vezetője, Janicsák István a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete színeiben a szavazatok 11 százalékával harmadik lett a polgármesterségért vívott harcban (a befutó Papcsák Ferenc volt). A szinkrongyártó céget vezető Janicsák ugyanakkor a kompenzációs listáról bekerült a zuglói képviselőtestületbe. Nagy valószínűséggel nem járunk messze az igazságtól, ha némi rokoni szálat vélünk felfedezni egy másik zuglói képviselőjelölttel. Ugyancsak a zuglói egyesület színeiben indult ugyanis egy Janicsák Regina nevű nő is, akiről azt tudni, hogy 26 éves front office manager (főportás), de ő nem jutott be.

Janicsák István plakátja
Janicsák István plakátja

Garaba befocizta magát Zuglóba

A 82-szeres magyar válogatott labdarúgó, Garaba Imre Zuglóban indult és jutott be a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjeként. Garaba 47 százalékos eredményével több mint 20 százalékkal húzott el szocialista ellenfele előtt. A Fidesz zuglói önkormányzati képviselőjelöltjeit bemutató oldalon azt írta magáról, hogy ötvenkét éves, igazi zuglói lokálpatrióta, nős, kétszeres nagyapa és elkötelezett híve a gyermek- és ifjúsági sport intézményesített fejlesztésének.

Pető Tibor keményen evezett Vácon

A kétszeres evezős világbajnok, Pető Tibor a Fidesz színeiben indult a váci polgármesterségért, és harmadik lett a versenyben. Ezért a bronzéremért azonban nem kell szégyenkeznie. Szó sem volt arról, hogy ellenfelei hajóhosszal nyertek volna előtte, inkább a célfotó döntött. A három polgármesterjelölt eredménye között alig több, mint egy százalék volt a különbség: a befutó független (korábban MIÉP-es, majd fideszes) Fördős Attila 32,54 százalékot, az eddigi szocialista polgármester, Bóth János 31,58 százalékot, míg Pető 31,35 százalékot ért el. Pető így is bekerült a képviselőtestületbe.

Nyolc százalékot kapott a demokratikus keresztény királyság

Gerván Márton
Gerván Márton

Hernádkak községben annyira erős a Demokratikus Keresztény Királyság Párt, hogy még polgármesterjelöltet is indított. A jelek szerint azonban még nem eléggé ismerték fel a hernádkaki emberek a demokratikus keresztény királyság jelentőségét. Jelöltjük, Gerván Márton 8,9 százalékot (azaz 7 szavazatot) kapott az 1600 lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluban.  A független Sajgó Lászlóné 23 százalékot kapott, Hajdu János eddigi független polgármester pedig 67 százalékkal erősítette meg pozícióját.

Vincze Géza kemény ellenféllel focizott

Az egykori NB I.-es labdarúgó, a Fradi és a Szombathelyi Haladás egykori vezetőedzője ebben a bajnokságban igen kemény ellenfelet kapott: a XII. kerületben Pokorni Zoltántól kellett volna elvennie a bajnoki címet. Nem sikerült. Bár Vincze – saját korábbi nyilatkozata szerint – nem az esélytelenek nyugalmával, hanem igazi sportemberként vágott bele a küzdelembe, a Fidesz nagyágyúja 67 százalékkal őrizte meg polgármesteri helyét, a 2002 óta az önkormányzatnál szocialista színekben politizáló Vincze Géza 20 százalékot kapott.

Dömsödi elvesztette a párshowt Pásztón

Dömsödi Gábor, a Névshowr és a Párshow műsorok gazdája az arcképével díszített emeletes busszal és diszkóval kampányolt Pásztón. A tévés újságíró másodszor is harcba szállt a független Sisák Imre ellen. Ugyan most sem sikerült győznie, de a show meghozta az eredményét: míg 2006-ban 17 százalékkal maradt alul, most csak 2 százalék volt a különbség. Ha már párshow: Dömsödi Gábor felesége, Engel Krisztina eddig is Bokor független polgármestere volt, és most is győzött. 74 százalékos eredménnyel maradhat a posztján.

Dömsödi Gábor
Dömsödi Gábor

Seres Mária Mátraverebély civil polgármestere

Mátraverebély polgármestere lett a korábban a képviselői költségtérítésről népszavazást kezdeményező Seres Mária. A településen négyen szálltak ringbe a polgármesteri posztért. A Civil Mozgalmat képviselő Seres a szavazatok 45 százalékát szerezte meg a szocialista Nagy Attilával (34 százalék), a Fidesz–KDNP-s Jakubovics Gáborral (15 százalék) és a független Kovácsné Csatai Alízzal (4 százalék) szemben. Seres Civil Mozgalma a tavaszi parlamenti választásokon is indult, jelenleg is folyamatban van egy aláírásgyűjtése az országgyűlési képviselői tisztség összeférhetetlenségéről a polgármesteri tisztséggel.

Seres Mária
Seres Mária

Nem volt házaspárbaj Felgyőn

Kaltenekker László és felesége, Kaltenekker Lászlóné is harcba szállt függetlenként a polgármester-jelöltségért a Csongrád megyei Felgyőn. Programjuk ugyanaz volt, de mint mondták nem vetélkedtek egymással, csak a választók mindkettejüket megtisztelték bizalmukkal. Később a feleség visszalépett a férj javára, és ő csak képviselőjelöltként indult. A településen heten akartak polgármesterek lenni, Kaltenekker László végül negyedik lett, 16 százalékos eredménye nem számít rossznak, miután a nyertes Ábel István (független) 25 százalékot szerzett, és Kaltenekker legyőzte a Fidesz–KDNP jelöltjét. A végleges adatok ismeretében a házaspár reális politikai érzékkel döntött a visszalépésről: míg a férj összesen 164 szavazatot kapott, felesége 65-öt, és ő sem jutott be a képviselő-testületbe.