Testvérharc lesz Mezőberényben október 3-án

2010.09.08. 10:17
Halász József az MSZP, öccse, Halász Ferenc, a Fidesz jelöltjeként mérkőzik meg a helyi önkormányzati testületbe kerülésért, de lehet hogy mindketten bekerülnek.

Négy jelölt indul az októberi önkormányzati választáson Mezőberény 8. számú választókerületében, ami érdekessé teszi a Békés megyei egyéni választókerületben lezajló csatát, hogy testvérek küzdenek egymással az új képviselő-testületbe kerülésért. Az 51 éves Halász József a magyar Szocialista Párt, míg négy évvel fiatalabb öccse, Halász Ferenc, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség színeiben jelöltette magát önkormányzati képviselőnek. (Rajtuk kívül Öreg Istvánra, a Mezőberényi Városszépítő És Városvédő Egyesület, illetve Ulrich Rudolf Zoltánra, a Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjére lehet majd szavazni október 3-án.)

Az esztergályos József és a vízvetékszerelő Ferenc testvérharca azonban békésnek mondható, derül ki a Békés Megyei Hírlap cikkéből. A testvérpár viszonyát nem mérgezte meg a politika, gyerekkoruk óta jó testvéri viszonyban vannak, szinte sohasem veszekednek. Gyakran találkoznak, névnapokon felköszöntik egymást, közösen ünneplik a karácsonyt, közösen borászkodnak, vagy éppen disznótoroznak, ha úgy adódik - a "malacok megríkatásában" egyébként a fideszes Ferenc jár élen.

A jó kapcsolat titka lehet, hogy egyetlen témát kerülnek mint a tüzet: soha nem beszélnek egymással politikáról. "Mindenről beszélünk, kertészkedésről, a családról, hétköznapi dolgokról, de pártokról egyáltalán nem" - mondták a megyei lapnak.

Halász József korábban nyolc évig volt a körzet képviselője a helyi testületben, míg öccse jelenleg is a városrész önkormányzati képviselője. Most októberben akár mindketten bekerülhetnek közgyűlésbe, mert bár egyéniben csak egyikük győzhet, a kompenzációs pártlistákon azonban mindketten előkelő helyen állnak.