Mindenki kitért a Jobbik elől

2010.03.04. 11:34
Az MSZP korábban, a Fidesz máshol tartja március 15-i nagygyűlését.

Eredetileg a parlamentbe jutásra legesélyesebbnek tartott mindhárom párt egy időben, délután 3 órakor tartotta volna március 15-i nagygyűlését. Az MSZP a Pilvax közben, a Fidesz az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Jobbik a Bajcsy-Zsilinszky út Deák Ferenc térhez közeli szakaszán.

Szerda késő délután a Fidesz bejelentette: az I. kerületi Attila úton, a Dózsa György-szobornál és annak környékén lesz a párt kampánynyitója. Szijjártó Péter, az elnöki stáb vezetője a döntést azzal indokolta, hogy a „két szélsőséges párt - az MSZP és a Jobbik - végső eszközként újra provokációra készül a nemzeti ünnepen”. Nyakó István válaszul, bár pártját leszélsőségesezték, fairnek nevezte a Fidesz lépést.

Az MSZP csütörtök délelőtt jelentette be: 12:30-kor lesz a nagygyűlésük. A közleményük ugyan nem tér ki az okokra, de azt megemlítik, hogy 2-re (vagyis egy órával a Jobbik nagygyűlésének kezdete előtt) véget ér az esemény.

A Jobbik Pörzse Sándor jegyezte közleménye így fogalmaz: „A Fidesz politikusainak gyáva megfutamodása várható volt, hiszen 2006. október 23-án is ezt az utat választották. Az MSZP pedig a jövendő nagykoalíció kisebbik pártjaként igazodik nagyobb testvéréhez.”