Czerván György

Fidesz, Pest megye, VI. választókörzet

2010.04.12. 00:37
1998 óta hozza a nagykátai körzetet. Volt, hogy Doszpot Péter ellen tudott fordítani. Főleg mezőgazdasági témákkal foglalkozik. A volt TSZ. elnök mottója: erős vidék nélkül nincs erős Magyarország. 57,72 százalékkal nyert.

Mit tart legnagyobb személyes politikai sikerének?

czervan gyorgy

1998-óta mindig sikerült az egyéni mandátumot elnyerni a nagykátai körzetben.

Mit tart legnagyobb nem politikai sikerének?

Család.

Ki volt a magyar történelem legnagyobb alakja?

Szent István.

Van-e valamilyen káros szenvedélye?

Kinek nincs!

Hol járt legutoljára külföldön?

Szlovákiában.

Van-e közös fotója Orbán Viktorral?

Igen, több is.

Melyik a kedvenc tévéműsora?

M1 Híradó.

Milyen könyvet olvas most?

Magyarország története.

Bor vagy sör?

Bor.

Kinek szurkol a nyári focivébén?

Spanyolország.

Civil pálya

1959. július 12-én született Cegléden. Nős, felesége tanító, jelenleg igazgatóhelyettes. Két gyermekük született. 1977-ben érettségizett a nagykőrösi Arany János Gimnáziumban. 1982-ben okleveles agrárközgazda végzettséget szerzett. A nyolcvanas évek első felében került a tápiószentmártoni tsz-hez, ahol a ranglétrát végigjárva közgazdasági osztályvezetőként kezdett, és tizenöt év alatt eljutott az elnök-vezérigazgatói tisztig. Az első szabad választásokon az Agrárszövetség színeiben próbálkozik, sikertelenül, majd 1990 nyarán megalapítja a Fidesz tápoószentmároni szervezetét. Nyolc éven keresztül inkább a helyi politikában aktív, mivel az országgyűlésbe második próbálkozásra sem sikerül bejutnia. Alpolgármester lesz, majd a Pest megyei közgyűlésbe is bekerül. 1998-ban, harmadik próbálkozásra sikerül egyéni képviselőként bejutni a parlamentbe. 2002-ben a magyar bulvárrendőrt, Doszpot Pétert győzi le. A második fordulót annak ellenére hozza, hogy az elsőben hét százalékkal kevesebb szavazatot kap. Negyedik ciklusát kezdheti meg a Fidesz frakcióban.

Miről lehet ismerős?

Czerván György nem tartozik a leghíresebb politikusok, legaktívabb képviselők közé. Főleg mezőgazdasági témákban szólal fel.