Orbán: A fiatalokat meg kell tartani

2011.01.13. 16:58
Orbán Viktor gratulált a diákolimpikonoknak és felkészítő tanáraiknak csütörtök délután a Parlamentben. A miniszterelnök egyben elmondta: 2011 Magyarország megújulásának és alkotmányos átszervezésének éve.

Orbán Viktor „elismeréssel a hangjában” gratulált a diákolimpikonoknak és felkészítő tanáraiknak csütörtök délután a Parlament Kupolatermében.

Fotók: Barakonyi Szabolcs
Fotók: Barakonyi Szabolcs

A miniszterelnök sajnálatát fejezte ki, amiért a sajtóban csak a hiányosságokról esik szó. „Szerettem volna látni azokat, akik a romló átlaghoz képest is maguk mögé utasítják más nemzetiségű diáktársaikat” – tette hozzá.

Mint mondta, a helyszín ideális, a hely szelleme eszébe juttatja a régi bölcsességet: „ha időnként nagynak látszunk, az azért lehetséges, mert nagy emberek vállán állunk”.

Arra bíztatta a diákságot, hogy mikor már sikeresek lesznek, emlékezzenek a nagy emberekre, akik vállán álltak: szüleikre, tanáraikra, akik őket is naggyá teszik.

o04

2011 Magyarország megújulásának és alkotmányos átszervezésének éve – jelentette ki. A cél egy olyan ország teremtése, ahol a sikert, a teljesítményt és a munkát elismerik, az ügyeskedést, a spekulációt pedig elutasítják – mondta.

A miniszterelnök jelezte, olyan oktatási rendszert szeretnének létrehozni, amelyben a diákokat meg tudják tartani „Magyarország javára”. Igaz, sarkallni kell a fiatalokat, hogy lássanak világot, ugyanakkor arra is, hogy jöjjenek haza.

o05

Orbán elmesélte: külföldi tartózkodása idején benne is fogalmazódtak meg kétségek: „hazám kíván-e adni lehetőséget, vagy inkább elküld?”. Ezért cél egy talpra álló, nagy önbizalmú ország teremtése, hogy a fiatalok a „nagy kérdésre könnyebben adják meg a választ”.