18 millióból utaztak Mexikóba a fejlesztési tárcától

2011.01.28. 07:04
Mexikói luxusútra küldte tizenhét hivatalnokát a fejlesztési minisztérium, írja a Blikk. A tárca szerint szükség volt a népes delegációra a klímaügyi konferencián.

Összesen 28 millió forintot költött az elmúlt hónapokban a kormány arra, hogy különböző hivatalnokok klímaügyi konferenciákon vehessenek részt, írja a Blikk. A napilap szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium először kilenc embert küldött Kínába összesen 10 millió forintért, aztán tizenhét hivatalnok ment a mexikói Cancún tengerpartjára 18 millióból.

A tárca szerint mind a tizenhét ember kiküldése szükséges volt, ennyi volt a minimum, ami még épp nem akadályozta a munkát. Erről az utazásról Szabó Imre volt szocialista környezetvédelmi miniszter kérdezni fogja a parlamentben Fellegi Tamást, a tárca vezetőjét. A fejlesztési minisztérium egymillió forintot költött egy háromnapos útra Spanyolországba, Zaragozába. A nemzetierőforrás-minisztérium hét munkatársa 21 napot töltött Koreában 4,2 millió forintért.

Korábban a Fidesz bírálta az előző kormányt a közpénzből fizetett milliós utazások miatt, idézi fel a Blikk. Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő 2008-ban, amikor a kormány megemelte az utazási protokollkeretet, azt mondta: elfogadhatatlan, arcátlan, felháborító.