Csak ez a kormány teheti rendbe az országot

2011.02.14. 12:58
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • cikkünk a témában:

    Megújulás, újjászületés, küzdelem, küldetés, de hogyan?

    Orbán Viktor múlt hétfőn már tartott egy nagyívű beszédet, amelyből azonban nem sok konkrétum derült ki, ezzel szemben rendeteg költői képet tartalmazott. A Demokrácia és Dilemma Intézet elemzői azért megpróbálták elemezni.

  • cikkünk a témában:

    Hamburgeradó, e-útdíj, minimum tb-hozzájárulás

    A befektetők, hitelminősítők azt várják, hogy Orbán Viktor ma mond végre valami konkrétumot a februárra ígért intézkedéscsomagból. Úgy tudjuk, nem nagyon teheti meg, hogy ne rukkoljon elő semmivel, de azért minimum csak egy-két hetes csúszással készülhet el a kormány reformcsomagja. Valami olyasmiben gondolkodik a kabinet, hogy már idén elkezdenék a rokkantnyugdíjasok rokkantsági fokának orvosi felülvizsgálatát, amivel minden harmadikat-negyediket visszaterelnék a munkaerőpiacra. Az ötletek közt van, hogy megszüntetik a 65 éven felüliek ingyenes utazását, és általában is megrostálják a közlekedési kedvezményeket. A kólára, édességekre fix összegű pluszadót vethetnek ki, de a bevételi oldalon a legnagyobb hatású, évi százmilliárdos tétel az elektronikus útdíj lehet 2013-tól.

  • cikkünk a témában:

    Közös himnuszénekléssel nyitnák a parlamenti üléseket

    A Himnusz eléneklésével kezdődjenek a parlament ülései, kezdeményezte az Országgyűlés házszabályának módosítását önálló képviselői indítványában a fideszes Kovács Péter múlt héten. Mi máris elébe mentünk az eseményeknek.

  • cikkünk a témában:

    Kibontja-e Orbán a csomagot?

    Orbán Viktor miniszterelnök beszédével kezdődik a parlament mai ülése, amelyen a monetáris tanács tagjainak megválasztásáról szóló szabályok megváltoztatása is napirendre kerül.