Nem fizette a számlákat a Mal Zrt.

2011.04.01. 07:10

Több mint kétmilliárd forinttal tartozik a Mal Zrt. a be nem fizetett gáz- és villanyszámlák miatt, értesült a Magyar Nemzet.

Kutas István, az E.On szóvivője megerősítette a lap információját. Hozzátette, az összeg körülbelül olyan nagyságrendű, mintha Veszprém teljes lakossága egy évig nem fizetne a gázért és az áramért. Ez pedig már az E.On működése szempontjából is komoly kockázatot jelent, mondta.

A probléma azért súlyos a vállalat szempontjából, mert az energiaszolgáltatás kikapcsolásával a hatezer főt foglalkoztató Malnak azonnal be kellene szüntetnie a működését.

Kutas István elmondta: a hosszú türelmi időt a helyzet és a partneri viszony indokolja. Ilyen mérvű tartozás esetén az előrefizetés a lehető legnagyvonalúbb ajánlat az E.On részéről, és a kikapcsolás elkerülésének egyetlen módja is.

A Mal Zrt. Ajka melletti iszaptározójának gátszakadása okozta tavaly októberben a vörösiszap-katasztrófát. Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhely egy részét elöntötte az anyag, tíz ember meghalt, több mint százhúszan megsérültek. Becslések szerint a kár meghaladja az ötvenmilliárd forintot.