A nénipornóhoz képest kismiska volt a minszki magyar szexbotrány

2011.05.27. 14:02

Lehetséges, hogy Pásztor József füzesabonyi polgármester (Fidesz-FKGP-MDF) egyszerre megalapítója és hóhéra a magyar politikai szexvideó műfajának. Ő volt ugyanis az első, mozgóképes pornóbotrányba keveredett magyar politikus az ezeréves történelemben, de egyből olyan magasra tette a lécet, hogy azt képtelenségnek tűnik újra megugorni.

Pásztornak már maga a lebukása is ötcsillagos volt '97-ben, ugyanis egy kikölcsönzött film helyett a házi pornóvideóját vitte vissza a tékába. A filmen pedig egy fiatal lány mellett az önkormányzat sofőrjének nénikorú édesanyjával üzekedik, akinek a szereplésért cserébe egy piros biciklit vásárolt. A történet legjobb mellékszála, hogy Füzesabonyban állítólag mindenki azonnal átfestette a piros biciklijét, nehogy azt higgyék, őket is megcsinálta a polgármester.

Pásztort az eset annyira megzavarta, hogy 1998-ban az Együtt Magyarországért Unió jelöltjeként akart visszatérni a poltikába, a várható sikerrel.

Ezután egy egész olimpiai ciklust kellett várnunk, de megérte, kaptunk ugyanis egy öntudatos szocialista terhespornóst. 2001-ben jelent meg ugyanis az "Áldott állapotban" című film hirdetése a Privát című pornólapban. A főszereplő Szecskó Tamás lőrinci szocialista politikus, megélhetési kutyatenyésztő, országgyűlési képviselőjelölt, a felesége és még egy nő. A legjobb az volt, hogy Szecskó a legkevésbé sem mentegetőzött, sőt rétegfilmnek nevezte az Áldott állapotbant, leszögezte, hogy a szereplése nem ütközik jogszabályba, és végül csak a pártja nyomására mondott le. A pornót egyébként pornónak is forgatták, csak éppen arról volt szó, hogy Hollandiában fogják forgalmazni.

Hozzájuk képest a most lebuktatott B. Z. bűne az volt, hogy elcsábított egy fehérorosz asszonyt azzal a szöveggel, hogy titkosügynök, majd valaki (mondjuk a belorusz titkosszolgálat) lefilmezte, ahogy a nő derékig felhúzott tangában leharkályozza.

A magyar politikai élet fejletlenségét mutatja, hogy a fent említett két Nagy Pionír egyikét sem a konkurencia rejtett felvételei buktatták le, sőt ilyen klasszikus, revolverező alkotás azóta sem született.

Pénisz és krucifix

Szintén saját maga csinálta magáról a kínos felvételeket Lengyel Zoltán, az egykori fideszes országgyűlési képviselő, akinek az volt a legemlékezetesebb szakmai teljesítménye, amikor egy szál fürdőnadrágot és egy fémszíjas órát viselve autózott a városban, majd dulakodásba keveredett az őt ellenőrző rendőrökkel. A bizarr viselkedésű politikusról ekkor valaki egy állóképekből szerkesztett, rövid videót tett fel a netre. A fotókon Lengyel meztelenül álldogál egy falra akasztott feszület előtt, de ennél tovább szerencsére nem merészkedik.

Nem hétköznapi szexben utazott a legkevésbé sem híres, de leginkább bevállalós, 2010-ben lebukott magyar politikai pornós. H. Mónika. A salgótarjáni közgyűlés pénzügyi bizottságának halkszavú fideszes delegáltja ugyanis a fizetős-letöltős pornószcéna megbecsült tagja volt, egyik specialitása a nyilvános helyen űzött szex, akár egymagában, akár egy rakás férfival. Két, tökéletes idézet Mónikától:

1.) Helló, fiúk! Imádok meztelenkedni, és imádom a faszt!

2.) Úgy gondolom, akik uzsorakamat formájában tesznek zsebre milliókat, azoknak inkább van szégyellni valójuk, mint azoknak, akik megpróbálnak életben maradni.

Sima nyalás

A sok fura perverzitás után kifejezetten megnyugtató volt Knapp János Pál esztergomi fideszes alpolgármester pornófotó-botránya 2010-ben. A fotósorozatot, aminek nem az a legerősebb darabja, amelyiken a városatya orális szexet folytat (egy nővel), hanem amelyiken egy szomorú bohócfigurának mutogatja a pöcsét. Ő maga csinálta a második feleségével, aztán állítólag feltörték a gépét, majd évekkel később feltöltötték a képeket a pina.hu-ra, hogy kicsinálják politikailag. A dolog ebből a szempontból sikeres is volt.

Ezzel Szandokánt is kicsinálnák

Ha messzebbre tekintünk, a globális politikai pornópiac három vezető országa Malajzia, Oroszország és Törökország.

A malájoknál most is áll a bál, mert egy helyi  kínai asszony olyan felvételt tett közzé, amin állítólag Anwar Ibrahim ellenzéki vezető kanoskodik. A neten sajnos csak olyan klipet találtunk, ahol a gyanúba kevert férfi - talán Ibrahim, talán nem - előjátékként izgatottan mászkál egy Kim Dzsongil-ruhás fickóval, aki távozik, hogy ezután hősünk majdnem megcsókolja egy, a naiva szerepét kulisszahasogatóan játszó leány nyakát. Durva! A botrányt azonban óvatosan kell kezelni, hiszen Ibrahimot mint potenciális politikai ellenfelét, már az előző diktátor is el akarta taposni, és homoszexualitás vádjával hosszú évekre börtönbe küldte. Ez különös helyzet egy olyan országban, ahol a polgári bulikultúra alapvető részét képezik a transzvesztita énekesek.

Az sem kizárt, hogy az Ibrahim-klip fajilag motivált válasz volt arra a korábbi botrányra, amikor egy ipari kamerás felvétellel lebuktatták Csua Szoj Lek egészségügyi minisztert, a kínaiak etnikai pártjának parlamenti képviselőjét. Az elérhető, megvágott részekből az derült ki, hogy a pár dugás előtt vagy után lelkesen internetezett az ágyon.


Az oroszoknál is nagy hagyománya van a politikusok és diplomaták lesivideó segítségével történő megzsarolásának.

A híres előfutár Jurij Szkuratov legfőbb ügyész volt, aki egy szép 1999-es napon bejelentette, hogy mindjárt nyilvánosságra hozza, a politikai elit mely tagjai menekítették a piszkos pénzeiket svájci bankokba. Mire az állami Rosszija tévé bemutatott egy filmet arról, ahogy egy Szkuratovnak látszó férfi két prostituálttal dajdajozik, majd Jelcin kirúgta a kellemetlenkedő ügyészt, akitől már jó ideje nyíltan meg akartak szabadulni.

Ugyanezzel a módszerrel radírozták ki a képből a feltehetőleg kémkedéssel gyanúsított brit diplomatát, James Hudsont 1999-ben: egy jekatyerinburgi kuplerájban lefilmezték, ahogy két bögyös prostituálttal és egy üveg pezsgővel évődik.

sx450

Az amerikai Kyle Hatchert, a moszkvai nagykövetség másodtitkárát az amerikaiak szerint be akarták szervezni az oroszok, majd, miután nemet mondott, bosszúból egy kamu pornóvideót tettek ki róla a netre. A férfi azt állította a klipet összevágták és a döntő szexjelenetben nem is ő szerepel. A felvételen egy hotelszobában még egészen biztosan ő látható egyedül, majd vágás és a fények lekapcsolása után már egy nővel együtt látható valaki, azonban nem egyértelmű, hogy még itt is Hatcher van a felvételen. A film elején moszkvai utcai kamerák képét vágták össze a sétálgató amerikairól, a szálloda viszont Szibériában található.

Jekatyerina Geraszimova
Jekatyerina Geraszimova

Tavaly robbant Moszkvában a Kátya-bomba, amikor kiderült, hogy egy magát 19 évesnek mondó, Jekatyerina Geraszimova nevű prostituált, szinte biztosan a Kreml megbízásából, legalább hat ellenzéki politikust és újságírót csalt ágyba, hogy a gyakran drogokkal és szexsegédeszközökkel feldobott partikról készült filmek pár nap múlva megjelenjenek az interneten. A leghíresebb kanos áldozat Viktor Senderovics ellenzéki újságró volt, illetve az orosz Newsweek lelkesen kokainozó főszerkesztője.

Az orosz hatékonyságot a törökök is megirigyelték, a kormány épp most mondatta le egy ellenzéki párt hat vezetőjét, egymás után kiszivárogtatott dugós felvételekkel.

A politikusok pornóvideóinak sajnos az a legjellemzőbb tulajdonságuk, hogy láthatatlanok. Az érintettek valószínűleg hatékonyan el tudják távolíttatni az anyagokat a netről, ezért lehet csak elvétve megtalálni magukat a botrányos tekercseket. A török Deniz Baykal képviselő (Republikánus Néppárt) és az egykori titkárnőjéből lett képviselő, Nesrin Baytok közös filmje a műfaj több jellegzetes toposzát sorakoztatja fel

1.) töredékes
2.) borzasztó rossz minőségű
3.) dugás előtt a férfi egy másik férfival trécsel, politikusnak úgy látszik másképp fel sem áll
4.) az akciójelenetben egy kicsit X-lábú, nagy kufferes asszony öltözködik

de a legjobb, hogy a zenéje a klip felétől egy magyar dal:

Érezni jó a dúzzadó erőt.
Pályák gyepén, a célszallag előtt.
Rajthoz tehát, a csúcsot döntse meg,
Az éptestű, éplelkű sportoló sereg!

Fel ifjúság a szocializmusért!
Szárnyad már a végtelenhez ér.
Nagy próba hív, az igazi alkotás.
Meg ne rettenj, ha vihara zúg!
Előre bátran, ma szabad az út!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport