Mintafaluvá tenné a Jobbik Gyöngyöspatát

2011.07.18. 12:01 Módosítva: 2011.07.18. 18:56
A Jobbik a Fideszt és a terrort győzte le Gyöngyöspatán a párt elnöke és újonnan megválasztott polgármestere szerint. Mintafalut akarnak építeni, ahol vagyonosodási vizsgálat indul az uzsorások ellen, és csendőrök, polgárőrök és mezőőrök vigyáznak a rendre.

Történelmi győzelmet aratott a Jobbik Gyögyöspatán - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke Juhász Oszkárral, a frissen megválasztott polgármesterrel közös sajtótájékoztatón. Vona szerint legyőzték a pintéri arroganciát, az orbáni nemtörődömséget, a véderős primitívséget és az amerikai gyomorforgató viselkedést.

Szerinte ez a győzelem mérföldkő lehet az országban, itt ugyanis a kétharmaddal szemben győztek. Bár hivatalosan fideszes jelölt nem volt Gyöngyöspatán, sőt, Juhász volt az egyetlen, aki hivatalosan pártszínekben indult, az Index helyszíni tudósítójának vasárnap többen is megerősítették, Matalik Ferencné alpolgármestert érezhetően támogatta a Fidesz.

Vona szerint bebizonyosodott, hogy nincs egyenruhás bűnözés, vagy ha van, az nyert Gyöngyöspatán. Itt az emberek nem a médiából tájékozódtak, hanem maguk is megélték, milyen az együttélés a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesülettel, és ezt választották.

Juhász Oszkár megismételte, hogy a békés polgárok nyertek a terrorral és a megfélemlítéssel szemben. “Bármilyen kíméletlennek tűnik az igazság, ki kell mondani azt” - mondta Juhász.

Juhász bejelentette, vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek a gyöngyöspatai uzsorásokkal szemben. Megígérte azt is, működni fog a mezőőrség, ahogy Érpatakon, valamint a csendőrség, ahogy a szintén jobbikos vezetésű Tiszavasváriban. Megerősítette, hogy az érpataki modellt akarják bevezetni Gyöngyöspatán.

Ígéretet tett arra is, hogy hamarosan befektetők érkeznek a faluba, de erről egyelőre nem akart többet mondani. Az Index helyszíni információi alapján külföldi, török és iráni befektetőkről lehet szó, és többek között egy földtéglagyár építése merült fel. A további tervek közül a szociális kártya bevezetését említette.

"A térség fideszes országgyűlési képviselője, Balázs József telefonon megfenyegetett, hogy Gyöngyöspata nem kap majd pályázati pénzeket" - mondta a téjékoztató végén Juhász. Balázs Józsefet az Index telefonon kereste, de egyelőre nem tudtuk megkérdezni arról, valóban történt-e ilyen fenyegetés.

Jobbikos mintafalu épül, magyar mintafalu - összegezte a kilátásokat Vona Gábor.

Juhász Oszkár együttműködést ajánl

"Együttműködést és összefogást ajánlok mindazoknak, akik képesek és akarnak is dolgozni annak érdekében, hogy Gyöngyöspata önállóan oldja meg problémáit, valamint elfogadják a társadalmi együttélés alapvető szabályait. A mai napon hasonló szándékomról biztosítottam Matalik Ferencné alpolgármestert, aki polgármester-jelöltként ellenfelem volt. Minden tisztességes ember munkájára számítok Gyöngyöspata érdekében" – írta közleményében a megválasztott polgármester.