Tárki: Nőtt a Fidesz előnye

2011.07.27. 18:55

A Tárki legújabb, reprezentatív felmérése szerint júliusban tovább nőtt a Fidesz és az MSZP szavazótábora közti különbség, a biztos pártválasztók között a kormánypártnak 23 százalékos előnye van.

Az intézet rámutatott, hogy a Fidesz támogatottsága a biztos pártválasztók között 53 százalékos, amely megegyezik az egy hónappal korábbi szinttel. Az MSZP-re az emberek húsz százaléka szavazna biztosan, 4 százalékkal kevesebb, mint egy hónappal korábban. A két legnagyobb párt támogatottsága a teljes lakosság körében 30, illetve 11 százalék.

Az LMP az elmúlt egy hónapban növelni tudta támogatottságát mind a biztos pártválasztók (10 százalék), mind pedig a teljes lakosság körében (5 százalék). Előbbi kategóriában 4 százalékot javítva majdnem duplázott, utóbbiban pedig 2 százalékot javult.

Nem változott jelentős mértékben a Jobbik támogatottsága az elmúlt egy hónapban, a teljes lakosság körében 1 százalékot javítva 9 százalékon, a biztos pártválasztók között pedig 1 százalékot rontva 15 százalékra módosult.

A Tárki a kutatást ezer fő megkérdezésével végezte el, amely a 18 éves és idősebb lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentálja.