C-kategóriás Fidesz-aktivistára ugrott az MSZP

2011.08.18. 17:12
Stadler Mária azonnali kizárását követelte az MSZP elnöke szerdán a Fidesztől. Mesterházy Attila azért háborodott fel, mert több szélsőjobbos honlapon is megjelent egy rövid videó, amelyben Stadler a terrorcselekményekkel vádolt Budaházy Györgyöt vonta kérdőre, hogy miért nem lőtte le egy stukkerrel Gyurcsány Ferencet. A videót megjelentető oldalak több helyen tévesen belvárosi képviselőként emlegették Stadler Máriát, pedig a buzgó aktivista eddig csupán egy alapítvánnyal próbálkozott, hogy megzavarja Bolgár György műsorát, ám a hozzávaló támogatást még a kerületi Fidesz sem szavazta meg.

Elnöki közleményben szólította fel az MSZP Rogán Antalt, a Fidesz V. kerületi elnökét, hogy azonnal zárja ki Stadler Máriát a Fideszből. A Mesterházy Attila által jegyzett szöveg szerint a szocialisták „mély megdöbbenéssel látták azt a világhálóra tegnap felkerült videófelvételt, amelyen Stadler Mária V. kerületi fideszes politikus Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök lelövésére buzdította a szélsőjobboldali nézeteiről ismert, terrorcselekményekkel vádolt Budaházy Györgyöt”. Az MSZP elnöke felszólította Stadler Máriát is, hogy a felvételen elhangzó kijelentései után azonnal távozzon a magyar közéletből.

Stadler Mária azonban semmilyen tisztséget sem tölt be a Fideszben. Puskás András, V. kerületi Fidesz ügyvivő alelnöke szintén közleményt adott ki, amelyben leszögezte, hogy a felvételen szereplő hölgy soha nem is töltött be funkciót a pártban, és a Belváros-Lipótváros Önkormányzatában sem képviselő. Puskás vissza is lőtt a szocialistákra, azt állítva, hogy a videó nyilvánosságra hozatala éppen Gyurcsány Ferenc számára jelenthet nagy segítséget, aki „mentelmi jogának felfüggesztése előtt áll”.

A Stadler-videó szinte az összes magyar szélsőjobbos honlapon végigfutott néhány óra alatt. Elsőként a szentkoronaradio.hu adta közre azt állítva, hogy a telefonnal készült, rossz minőségű felvételt maga Budaházy készítette, és most azért szedte elő, hogy bizonyítsa, bár őt vádolják politikusok elleni erőszakos cselekmények kitervelésével, voltak nála sokkal vérmesebbek is, akik viszont most nem ülnek börtönben.

A videóhoz melléket szövegben, amelyet Budaházy leveleként közölt az oldal, az áll, hogy az V. kerületi Polgárok Házában zajlott le a találkozó, amelyet Budaházy azért kezdeményezett, mert meg akarta tudni, hogy Stadler Mária milyen alapon provokátorozta, és MSZP-ügynöközte le őt.

A rövid felvételrészleten az hallatszik, hogy Stadler szerint Budaházyék hiába nevezik magukat radikálisnak, mert ha tényleg azok lennének, „akkor vennének egy stukkert, és lelőnék ezt a rohadék Gyurcsányt, de nem a Gyurcsány ellen mennek, hanem a Fidesz ellen, és ez itt a probléma”.

Stadler Máriát a videót átvevő oldalak tévesen V. kerületi képviselőként emlegették, annak ellenére, hogy Budaházy is azt írta, nem ismerte a beosztását a pártban, de valamiféle fontos embernek gondolta.

Stadler Mária először és utoljára négy éve hívta fel magára a figyelmet. Az aktivista akkoriban a Polgári Médiaalapítvány számára kért negyedmillió forintot azzal a céllal, hogy sms-ekkel és betelefonálásokkal bombázzák a baloldal „népbutító fellegvárait”, a Klubrádiót, az ATV-t és a tv2 Mokka című műsorát, ezzel mutatva a nemzeti polgári jelenlétet. Az alapítvány a fideszes többségű V. kerületi önkormányzattól kérte anyagi segítséget, de a támogatást akkor még a fideszes képviselők sem szavazták meg.

Stadler Mária Bolgár György műsorában az eset után elmondta, azért kérte a pénzt, mert saját pénztárcájából 400 ezer forintot áldozott sms-ekre.

Tény viszont, hogy 2007 óta a Polgári Médiaalapítvány többször is kapott pénzt a kerülettől.