Egy hónapon át magyarázzák a bizonyítványt

2011.11.11. 16:18
A következő négy hétben járják a kormány miniszterei és államtitkárai az országot, hogy személyesen mondják el álláspontjukat az embereknek a költségvetésről és az ország helyzetéről. A Fidesz szervezésében zajló kormányzati roadshowban lesznek szűk körű véleményformáló beszélgetések és sajtónyilvános PR-események.

Előre elkészített panelekkel is segíti a fideszes szervező stáb a minisztereket és államtitkárokat, hogy találjanak pozitív példákat arra, mely területeken lesz jobb a helyzet 2012-ben a költségvetés elfogadása után, mint az idén. Úgy tudjuk, az állami vezetőknek azt ajánlják, hogy hivatkozzanak például a kulturális egyes területeire, ahova minden korábbinál több forrást juttat majd a jövő évi büdzsé.

A politikusok ennek ellenére tisztában vannak azzal, hogy az országot is érintő válság idején nehezen lehetne általánosan pozitív képet festeni a 2012-es, és a ciklus hátra levő éveiről. Úgy tudjuk ezért leginkább az a cél, hogy elmagyarázzák a nagyobb rendszerek átalakításának szükségességét, az egyes szaktárcáknál hozott intézkedések hátterét, és a későbbiekre várt jótékony hatásait.

Információink szerint a roadshow december 11-ig tart majd, a minisztereknek és államtitkároknak addig az időpontig kellett bevállalnia szabad idejük terhére körutakat. A szervezést Kósa Lajos, Fidesz-alelnök stábja végzi. A pártközpontban állítják össze, hogy a lehetséges előadók által bevállalt időpontokban melyik településen van fogadókészség a találkozók megtartására.

A politikusok több fajta eseményen is részt vesznek majd. Lesznek szűk körű megbeszélések, ahol főleg az adott település véleményformáló intézményvezetői, pártemberei kapnak majd kormányközeli információkat Orbán Viktor és csapatának terveiről, és lesznek olyan események is, amelyeket kifejezetten a sajtó számára tartanak.