Más kórházakban nem nyomoznak morfium miatt

2011.11.29. 14:06

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalosan cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, hogy az Uzsokin kívül más kórházakban is nyomozna emberölés gyanújával.

Egy áprilsiban megjelent szakcikkben egy orvos a kórház nevének megnevezése nélkül írt arról a gyakorlatról, hogy az egyik fővárosi kórházban 2005-2006 között a végstádiumban lévő rákos betegeknek a morfiumadag négy-ötszörösét adhatták be, akik ettől kómába estek, majd néhány napon belül meghaltak.

Az Index kérdésére Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője továbbra sem válaszolt arra, ki tett feljelentést a gyanús halálesetek ügyében.

A rendőrség közleménye szerint a nyomozás során gyanúsítás ezidáig nem történt. Az ügyben a fővárosi nyomozók korábban házkutatást tartottak, és most is hallgatnak ki tanúkat. A nyomozás felett a Fővárosi Főügyészség gyakorol törvényességi felügyeletet.

A rendőrség közleményében csak arra tér ki, hogy az Uzsoki utcai kórház feljelentést tett eltűnt betegdokumentáció ügyében. A kórház által megbízott Magyar György ügyvéd irodája szerint ezeket a kórlapokat az intézményben történt állítólagos kábítószer-túladagolási esetekről szóló cikk írásához vagy az ellenőrzés akadályoztatásához használták fel.