A külügynek voltak megvásárolt Malév-jegyei

2012.02.03. 17:45
A Külügyminisztériumnak egyelőre még becsült adatai sincsenek arról, mekkora plusz költséget okozott a Malév leállása.

A tára sajtó főosztályának tájékoztatása szerint ugyanis a KüM-nek számos előre kiállított jegye volt a Malév-járataira. A már kiállított jegyek helyett újakat kell vásárolni, ennek összköltségét egyelőre nem tudjuk megbecsülni – közölte Gergály-Lukács Éva osztályvezető.

Mint arról beszámoltunk, Martonyi János külügyminiszter is a magyar légitársaság egyik utolsó, péntek reggeli járatának utasa volt. Martonyi Kisinyovból érkezett haza alig két órával a Malév leállása előtt.

A KüM volt kormányzati részről a Malév legnagyobb megrendelője. Információink szerint a cég irodát is tartott fenn a tárcánál. A minisztérium tájékoztatása szerint jegyvásárlások a központi kormányzati rendszeren belül is zajlottak, de akár a többi tárca számára közvetlenül is tudott venni jegyeket.

A sajtóosztály szerint a közvetlen vásárlásokra azért volt és van szükség, mert a KüM rendkívül sok utazást intéz, ez a megoldás gyorsabb, és a leghatékonyabb.

A Külügyminisztérium arról is tájékoztatott, hogy gondoskodott arról, hogy minden hivatalos kiküldött eljusson a célállomására, és a kiküldöttek közül senki nem maradt külföldön.