Hunvald: Nincs repülőgépem

2012.02.29. 07:51
A másfél év börtönre ítélt, a bíróságról szabadon távozott volt polgármester szerint arra nincs kártérítés, hogy 31 hónap alatt összesen 15 órát találkozott gyerekeivel. Minden vád alól tisztázni akarja magát.

Jól ismerem a szabályt, hogy aki mindent meg akar védeni, az semmit sem fog - mondta a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában Hunvald György volt erzsébetvárosi polgármester, akit a bíróság másfél év börtönre ítélt hűtlen kezelés, öt rendbeli hivatali visszaélés és három rendbeli magánokirathamisításért. Mivel ennél már több időt töltött előzetes letartóztatásban, szabadon távozhatott múlt pénteken.

Hunvald ezzel arra utalt, hogy első fokon csak a vádpontok egy része alól akarta tisztázni magát, másodfokon azonban a további vádakat is tisztázni akarja.

Hunvald, aki a bírósági ítélet szerint vagyonát is visszakaphatja, repülőgépéről is beszélt, pontosabban arról, hogy személy szerint neki nincs repülőgépe. Az említett gépet egy vállalkozás használta volna, melynek üzleti terve az volt, hogy üzletembereket fog utaztatni. Ennek a cégnek a nyolcvan százalékos tulajdonosa egy olyan cég, melynek Hunvald felesége a harminc százalékos tulajdonosa. A repülő pedig az OTP tulajdona a polgármester szerint.

Arra a kérdésre, kér-e kártérítést, Hunvald azt mondta, arra nincs kártérítés, hogy 31 hónap alatt összesen csak 15 órát találkozhatott gyermekeivel.

A Hunvald-ítéletről bővebben itt olvashat.