Schmitt Pál nem mondott le

2012.03.30. 20:14

Schmitt Pálnak nem esett jól, hogy míg Szöulban képviselte az országot, meghatározó gazdasági szakemberekkel tárgyat és felszólalt egy nukleáris biztonsági világkonferencián, sőt a dél-korei elnökkel tárgyalt, addig az egyetem szenátusa őt meg sem kérdezve, egy napot sem várva döntött kisdoktori címének megvonásáról, hangzott el a köztársasági elnökkel készült péntek esti MTV-interjúban.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Jászai Mari tér, MSZP: Nem megdobták, hanem fejbe verték egy fáklyával a vérző ellentüntetőt. Nem tudni, ki tette.

  • Jászai Mari tér, MSZP: Vége a tüntetésnek, amelyen harcba hívták a Kubatov-listán nem szereplő nyolc és félmillió embert, és megígérték, hogy 2014-ben helyreállítják a köztársaságot és fényes nappal, ünnepségen viszik vissza Károlyi szobrát. Az embereket felkérték, hogy oltsák el fáklyáikat, de azt nem, hogy menjenek fel a várba. Majd amikor a tömeg nagy része már hazaindult, a szónokok elkezdtek beszélni a Schmitt-ügyről.

  • Jászai Mari tér, MSZP: Egy ellentüntetőt állítólag megdobtak, éppen a vérző karcolását mutogatja a rendőröknek.

    photo
  • Jászai Mari tér, MSZP:

    Néhány szkinhed megjelent a helyszínen, a tüntetők hangos nácizással hívták fel a figyelmet rájuk, ezért a rendőrség most megkezdte az igazoltatásukat.

  • Jászai Mari tér, MSZP: A szocialisták rendezvényén megjelentek az ellentüntetők. Körülbelül egy tucatnyian vannak, és arról beszéltek, hogy csak akkor fognak hangoskodni, ha az MSZP elénekelteti az Internacionálét.

  • Jászai Mari tér, MSZP: Mire elindult a fáklyás felvonulás, nagyjából ötszáz tüntető gyűlt össze a szocialisták Károlyi-szobor miatt rendezett tiltakozásán. A fáklyák nehezen gyulladtak meg, az enyhe jóindulattal tömegnek nevezhető társaságban azon kezdtek kedélyesen tréfálkozni, hogy a fáklya rosszabbul ég, mint Schmitt doktorija.

  • Jászai Mari tér, MSZP: Az MSZP három-négyszáz ember részvételével fáklyás felvonulást tart a Károlyi-szobor elhurcolása elleni tiltakozásul. A helyszínen kisebb vita alakult ki a szocialista szimpatizánsok és az ott megjelenő LMP-s aláírásgyűjtők között amiatt, hogy az LMP-sek miért a Sándor palotánál demonstrálnak Schmitt Pál lemondásáért. „Nekik kellene lejönniük ide, mi öregek vagyunk, hogy felmenjünk a várba” – mondta az egyik nyugdíjas MSZP-s tüntető kollégánk tudósítása szerint.

  • DSZZS20120329601
    Fotó: Szigetváry Zsolt
    D  YT20120329020
    Fotó: Illyés Tibor
  • A két rendőrautó kísérte az elnöki konvojt végig a városon, amely húsz perccel azután, hogy a köztársasági elnök kiszállt a Lufthansa gépéből, már meg is érkezett a Béla Király úti rezidenciára. A Google Maps szerint a távolság 27,9 kilométer, amit egy átlagos autóval egy átlagos ember 41 perc alatt tud megtenni ilyen késő este.

  • Ha Ön a  Frankfurtból Budapestre tartó Lufthansa gépen ült, írja meg élményeit ! Minden apró részlet, arcrándulás és sóhaj érdekel minket, meg persze azt, hogy mit rendelt inni Schmitt Pál. Vajon kóla vagy konyak? Írja meg nekünk élményeit, ha esetleg a légiutaskisérőkkel mit sem törődve fotót is készített, azt is várjuk ügyeletünk fenti linkra kattintva elérhető emailcímére.

  • A Demokratikus Koalíció egyetért a KDNP budapesti elnökségének  közleményével, miszerint mondjanak le azok, akik a Schmitt-botrányt el  akarták tussolni.

    "Hogy a felelősök mihamarabb elgondolkodhassanak  esetleges távozásukról a közéletből, a DK meg is nevezi a felelősöket: Orbán Viktor, Lázár János, Semjén Zsolt és Harrach Péter. Ők  valamennyien, és a mögöttük álló pártok és frakciók is súlyos felelősséget  viselnek abban, hogy Schmitt Pál személyében minden szempontból  alkalmatlan, végül pedig közröhej tárgyává vált személy lett a  köztársasági elnök" - áll a DK közleményében.

  • A Facebookon kering ez a kép, amelyen állítóag Schmitt Pál gondterhelt tarkója látható. A hasonlóság egyértelmű, a gép is Lufthansának tűnik, de mintha nem elsőosztályú ülés ölelné körül a köztársasági elnököt.

    Ha Ön a gépen ül, kattintson párat, vagy csak figyeljen meg minden apró részletet, arcrándulást és sóhajt, meg persze azt, hogy mit rendel inni Schmitt Pál. Aztán írja meg nekünk, de csak akkor, ha már landolt a gép, és a kapitány is megengedi a mobiltelefonok használatát. És ne felejtsék el, amíg a gép a reptéri parkolóhelyre nem ér, tartsák bekapcsolva a biztonsági öveket!

    facebook -544246152
  • A Flightradar24 alapján a Schmitt Pált szállító Lufthansa-gép este tíz körül eléri a magyar légteret. A gép várhatóan este negyed tizenegykor landol a Liszt Ferenc Reptér 2A terminálján.

  • Interjú adott Orbán Viktor a Petőfi Népének ma délután, amikor már ismert volt, hogy a Semmelweis Egyetem doktori tanácsa a doktori cím visszavonását javasolja, de a szenátus még nem döntött.

    Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a köztársasági elnök körüli ügyről, le kellene-e mondania Schmitt Pálnak, a miniszterelnök kitérő választ adott.

    "Nézze, már a negyedik köztársasági elnökkel dolgozom együtt. A magyar alaptörvény szerint a köztársasági elnök személye sérthetetlen, én pedig ehhez tartom magam" - nyilatkozta Orbán Viktor.

  • Érdemes megfigyelni, hogy az egyetem rektora, Tulassay Tivadar milyen profin teremti meg a feszültséget mielőtt kimondaná a döntést. Vágó István sem csinálta jobban a Legyen Ön is milliomosban, amikor a játékosok ott álltak, hogy most akkor a helyes válaszra böktek-e a 25 milliós kérdésnél.

    A videó alatt pedig a bejelentés teljes hanganyaga, hogy még jobban át tudjuk élni a bejelentés feszültségét. Több mint öt percbe telt, amit egy szóval is el lehetett volna intézni: Elvettük.

  • A HírTv szokatlan tempóban üldözte délután Lázár Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét, aki pedig általában szívesen válaszol a hírcsatorna kérdéseire. Lázár a Schmitt-ügyről annyit mondott, hogy a Fidesz majd a döntés után megvizsgálja az összes szóba jöhető lehetőséget.

  • Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvívője kedden még a HírTv adásában még a párt nevében kiállt Schmitt Pál mellett. Sőt Selmeczi azt mondta, hogy a jövőben is ki fognak állni a köztársasági elnök mellett. Ráadásul egységesen. A Fidesz szerint a jelentés megnyugtatóan rendezte az amúgy is tudományos kérdést, így a párt az ügyet lezártnak tekinti. Vagyis tekintette kedden.

  • 1992. szeptember 7-én ezt írta a Magyar Távírati Iroda a Magyar Testnevelési Egyetem doktori adavatással egybekötött tanévnyitójáról. Schmitt Pál szerint a kiemelkedő teljesítmény olyan mint egy szaltó. Vagy valami ilyesmi.

    "Az egyetemi doktorrá avatási ceremóniáján vehette át dr. Istvánfi Csabától nemrégiben megszerzett doktori címéért járó oklevelét Schmitt Pál, a MOB elnöke. A doktorrá avatottak nevében Schmitt Pál szólt az egybegyűltekhez. Beszédében egy bizonyos olimpiai szaltóról is beszélt, amelyet Barcelonában Ónodi Henrietta talajgyakorlatában hajtott végre egy kiemelkedően nehéz gyakorlatsor koronájaként. Schmitt Pál ezt a szaltót olyan szimbólumnak minősítette, amely példaértékű mindazok számára, akik ugy érzik, hogy többet már nem tudnak tenni céljuk érdekében. Ónodi Henrietta szaltója legyen Schmitt Pál szerint élő bizonyítéka annak, hogy a kiemelkedő teljesítmény is fokozható."

  • Alighogy megírtuk, mekkora a csődület Schmitt Pál Facebook-oldalán, az oldal üzemeltetői szinte azonnal kiírták, hogy tíz percen belül lekapcsolják a köztársasági elnök rajongói oldalát. Negyed hétkor be is tartották az igéretük, azóta már a Facebook keresője sem dobja fel az oldalt a találati listában.

    schfb
  • Tudósítónk szerint háromnegyed hétkor jelenti be a Semmelweis Egyetem legfőbb önkormányzati szerve, a Szenátus, hogy mit is döntöttek Schmitt Pál doktorija ügyében.

  • Schmitt Pál Facebook-oldala ugyan február 18-a óta nem frissült, mégis nagy rajta a jövés-menés, a legutóbbi poszthoz több mint négyszázaz szóltak már hozzá, és senki nem a köztársasági elnök alkotmányról szóló gondolataival foglalkozik.

    Egyetlen egy kommentelő biztosította támogatásáról Schmitt Pált, ő is azt írja, hogy "Plagi bácsi, ne add fel!' Biztos csak elütés.

  • A Gój motorosok után újabb jobboldai szervezet szólította fel lemondásra Schmitt Pált. Sőt Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) budapesti elnöke egy óriási hajrával megelőzte igyekezetben a teljes MSZP-t is, hiszen bocsánatkérésre szólítja fel azokat a politikusokat, akik a Schmitt-ügyben "az igazság kiderítése helyett abban ügyködtek, hogyan lehetne eltussolni ezt a botrányt". Sőt Szalma szerint nem ártana ezeknek a politikusoknak is megfontolniuk a lemondásuk.

    "Elfogadhatatlan, hogy valaki érdemtelenül birtokoljon egy olyan tudományos címet, amelyet neve megkülönböztetésére is használhat" - mondta Szalma, aki egyébként a KDNP legutóbbi elnökválasztásán Semjén Zsolt kihívója szeretett volna lenni, de még az alelnöki jelöléshez sem kapott elegendő szavazatot. Korábban megjelentek olyan sajtóinformációk, hogy Szalma akár a pártelnökségért is ringbe szállna, és a kettős párttagság ellen van.

    A KDNP hivatalos álláspontja szerint egyébként a Schmitt Pál kisdoktoriját vizsgáló bizottság jelentése "megnyugtató lezárása lehet azon felvetéseknek, amelyek szerint kérdéses az államfő dolgozatának eredetisége."

  • A Magyar Nemzet Schmitt Pál lemondását feszegető cikke alatt egy kommentben a Gój motorosok vezetője is megszólalt. Mészáros Imre, az egyesület vezetője számba veszi azokat a lehetőségeket, amelyeken a köztársasági elnöknek és a Fidesznek is el kéne gondolkodnia. Mészáros három lehetőséget sorol fel, Schmitt önkéntes lemondását, a parlamenti szavazást, illetve az MSZP népszavazási kezdeményezését, és a végén arra jut, hogy az első megoldás a legjobb.

    "Ezt a csatát elvesztettük, menthetetlen, de ha igazam van, akkor szép számmal van
    lehetőségünk a visszavágásra" - teszi hozzá a Gój motorosok vezetője.

    Mészáros Imre az egyetlen kiutat a lemondásban látja, de azért biztosít mindenkit, hogy hiába kell majd kiköltöznie a Sándor Palotából, Scmhitt Pált továbbra is kedvelni fogja. Mint sportolót, motorost és embert is.

    "Segíts nekünk Pali bácsi, Elnök Úr!" - fogja végül kérlelőre Mészáros Imre. Mit is tehetnénk ehhez hozzá? Legfeljebb annyit, hogy a "Gumid kopjon, ne a hazád!"

    D  NL20100616019
    Fotó: Nagy Lajos
Vissza az összes bejegyzéshez