A Zöld Pardon szerint minden szabályos

2012.04.14. 13:58
A szórakozóhely vezetősége reagált az Index pénteki cikkére - szerintük a Zöld Pardon nem engedélyköteles és próbáltak egyeztetni az Infopark igazgatójával. Ráadásul a kábelt sem vágták át.

A Zöld Pardon a Magyarországon érvényes rendelkezések figyelembevételével, a szakhatóságokkal és önkormányzatokkal folyamatosan egyeztetve épül - közölte a szórakozóhely vezetősége. Elmondták azt is, hogy az épületeiket ideiglenesen, 180 napnál rövidebb időre fogják felállítani, ezért azok nem engedélykötelesek.

A vezetőség az Index cikkére reagált, amely szerint az Infopark üzemeltetője, az IVG Hungary Kft. ellenzi, hogy a Zöld Pardon a közelükben, a Rákóczi híd budai hídfőjénél épüljön, mert a zaj az ott lévő német cégeknek veszteséget okoz.

A Zöld Pardon közleménye szerint, saját jogi szakértőik egybehangzó álláspontja alapján, a jelenleg általuk bérelt területre engedélyeztetési szempontból ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a korábbi, Goldmann György téri helyszínre, a nagyobb fesztiválokra (pl. Sziget) vagy a több hónapos adventi vásárokra. E szerint, miután az épületek ideiglenesen lesznek a helyszínen, és 180 napnál nem állnak hosszabb ideig, nem engedélykötelesek.

Az Infopark ügyvezető igazgatójának állításával és sugalmazásával ellentétben folyamatosan egyeztetnek a megfelelő hatóságokkal és a rendezvénytartáshoz szükséges szemlék folyamatban vannak - áll a közleményben.

A szórakozóhely vezetőségének közlése szerint habár nagyon feszített idő áll rendelkezésre az engedélyek beszerzésére, ezekkel nem állnak rosszabbul, mint tavaly. Hozzáteszik, a csúszás tényleges oka, hogy a XI. kerület a területet tulajdonló cégben tulajdonrésszel rendelkezik, így nem tud eljárni, mert a törvény értelmében az ügyeket kormányhivatal bevonásával kell intézni, ami jelentősen megnövelte az engedélyeztetés idejét. Minden érintett hatóság gőzerővel dolgozik azon, hogy április 19-ig ki tudják adni az engedélyeket - írják.

Közlik azt is, hogy a Zöld Pardon semmilyen módon nem felelős az Infopark kábelének a cikkben említett átvágásáért, mert az nem szerepelt a terület közműtérképén.

Levélben és személyesen is többször egyeztettek Kay-Uwe Blandow-val, az Infopark ügyvezető igazgatójával, de ezek nem vezettek eredményre, közölték a szórakozóhely vezetői. Szerintük az igazgató "többszörösen kompromisszumképtelennek bizonyult, hatósági jogköröket tulajdonított magának és megakadályozta, hogy zajszakértőnk bejusson az épületbe".