Nem lát okot a szigetszentmiklósi iskolaigazgató leváltására a fenntartó

2012.04.27. 13:12

Az iskolaszék és a szülők kérése ellenére sem meneszti a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium határozott időre megbízott igazgatóját a Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) vezetője. Az intézményfenntartó szerint Mede Róbert kinevezése a jogszabályoknak megfelelően történt, ezért az ügyet lezártnak tekintik.

Mede Norbertet a PMIK a tanárok, az iskolaszék, a diákönkormányzat és a szülői munkaközösség véleményének ellenére nevezte ki igazgatóvá. A szülők képviselői szerint Mede amúgy meg is tévesztette pályázatában a PMIK-t, amikor 12 éves folyamatos szakmai múltjára hivatkozott, noha a valóságban négyéves kihagyás után csupán öt hónapja tért vissza a pályára.

A szülők vádjai szerint Mede indokolatlanul lerövidítette óráit, többet meg sem tartott. Vezetői feladatait hiányosan látta el, listázással félemlítette meg a diákokat, korlátozta a szülői munkaközösség jogait.

Mede erre reagálva hazugsággal vádolta a szülőket.

Mede Norbert április 3-tól kapott megbízást a gimnázium vezetésére, miután a Nemzeti Erőforrás Minisztérium - formai hibákra hivatkozva - érvénytelenítette a korábbi igazgatói pályázatokat. A szigetszentmiklósi tanárok, szülők és diákok többsége a volt vezető, Czita Zoltán maradása mellett érvelt, fáklyás felvonulást is szervezett.