Megnyitott a Tisza-tavi Ökocentrum

2012.04.28. 16:58

Pénteken megnyitott Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum – írta meg a heol.hu. A látogatóközpont, az abban kialakított akváriumrendszer, a tíz hektáros bemutató- és kalandpark 2,2 milliárd forintba került. A komplexum olyan korábban elkészült turisztikai látványosságokhoz kapcsolódik, mint a tájház vagy a tanösvény.

Az ünnepélyes átadáson jelen volt Varga Mihály miniszterelnökséget vezető államtitkár, illetve a beruházásban szerepet vállaló szervezetek és hivatalok, valamint a közreműködő vállalkozások képviselői, a környékbeli polgármesterek, valamint a helyiek is.

Varga Mihály, Tiszafüred és környéke országgyűlési képviselője kifejtette: a megvalósítás kormányokon és önkormányzatokon átívelő folyamat volt. Fontos megmutatni ezt a csodálatos környéket, és Európa legnagyobb édesvízi akváriumával arra is kell ösztönözni mindenkit, hogy óvják meg a Tiszát – mondta.

Bornemisza János, Poroszló polgármestere elmondta, a legtöbb állat már megtekinthető az akváriumokban és a parkban, pár héten belül pedig minden megérkezik. "Nagy felelősségünk, hogy megmutassuk, itthon is érdemes körülnézni. Köszönjük a kormányoknak a támogatást, a 2200 millió forintot másra is el lehetett volna költeni, igyekszünk élni a belünk vetett bizalommal" – mondta a polgármester.

A szalagátvágás után Hídvégi Üstös Pál, a Tisza-tó nagykövete elindult 1000 kilométeres velocipéd túrájára, Bornemisza János pedig beváltotta fogadalmát, és együtt búvárkodott a vizákkal, öltönyben.