Schmitt állami villát igényelt magának

2012.05.30. 07:23
Schmitt Pál jelezte, hogy kéri azt az állami szolgálati lakást, amire élete végéig jogosult lesz – írja a Blikk. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő már áprilisban annak ellenére megkezdte az ingatlan felkutatását, hogy az ügyről az államfő hivatal hosszú ideig nem adott egyértelmű tájékoztatást.

Schmitt Pál korábbi államfő jelezte, hogy kéri azt az állami szolgálati lakást, amire élete végéig jogosult lesz – írja a Blikknek egy neve elhallgatását kérő kormányzati illetékesre hivatkozva. A leendő villáról a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) már egyeztetett a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel (MNV).

Az MNV Zrt. válaszában a lapnak elismerte, hogy a háttérben már egyeztettek. A Köztársasági Elnöki Hivatal áprilisi megkeresését követően az MNV Zrt. megkezdte az ingatlan felkutatását – írták a Blikknek. Az államfő plágiumbotránya után április 2-án mondott le, s már abban a hónapban elkezdték intézni a rezidencia ügyét.

A szolgálati lakásról azonban folyamatosan titkolózott Schmitt Pál és a KEH is – írja a Blikk. A lap ugyanis a hivatalt több alkalommal is megkereste, legtöbbször választ sem kaptak. Szintén nem ejtett szót a tárgyalásokról Kiss Norbert, a leköszönt elnök hivatalvezetője sem, április 19-én úgy fogalmazott: időben tudatják, miként határoz Schmitt.

Sőt május 2-án, Áder János államfővé választásakor maga Schmitt Pál is még lebegtette a döntést. A volt elnök az RTL Klubnak azt mondta: még nem tudja, kér-e ingatlant. A miniszterelnök úrral beszélek pontosan a járandóságomról. Tudom, hogy néhányan mondják, még a fizetésemről is, mindenről mondjak le. Nem tudok hirtelen mindenről lemondani. Ami jár az jár, ami nem jár, az nem jár – nyilatkozta akkor.