Tüdőgyulladás okozta a pacsai kisfiú halálát

2012.06.19. 16:12
Nem gondatlanságból elkövetett emberölés, hanem egy gyors lefolyású betegség miatt halt meg tavaly ősszel egy hároméves kisfiú a gondozóinál a Zala megyei Pacsán – közölte kedden a megyei rendőr-főkapitányság.

Tavaly októberben a mentők tettek bejelentést a rendőrségen, hogy Pacsán egy hároméves kisfiút – akit anyja egy férfi és egy nő gondjára bízott – sikertelenül próbáltak újraéleszteni. A soron kívül végrehajtott igazságügyi orvos szakértői boncolás során derült ki, hogy a halált az elgyengült szervezetet megtámadó vírusos tüdőgyulladás okozta.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított nyomozást. Őrizetbe vettek egy 31 éves dombóvári férfit és egy 24 éves nagykanizsai nőt, akik a gyereket az anya megbízásából az általuk bérelt lakrészbe vitték.

Szabados Gábor sajtóreferens kedden arról számolt be, hogy az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint a gyermek halálának közvetlen oka olyan heveny vérzéses tüdőgyulladás volt, hogy idejében megkezdett orvosi kezeléssel is kevés esély lett volna életének megmentésére. A szakvélemény alapján a betegség természetét tekintve a gyermek környezetében lévő laikus személyektől nem volt elvárható, hogy ezt a gyors lefolyású súlyos megbetegedést felismerjék.

Miután bebizonyosodott, hogy a gyermek felügyeletével, gondozásával megbízott, és az ügyben kihallgatott férfi és élettársa nem követett el bűncselekményt, a nyomozóhatóság a napokban megszüntette az eljárást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport