Tüdőgyulladása volt, mégsem vitték orvoshoz

2011.10.12. 16:37 Módosítva: 2011.10.12. 17:55
A rendőrök szerdán elfogták és őrizetbe vették azt a nőt és férfit, akiknek a gondjára volt bízva a Zala megyei Pacsán később meghalt hároméves kisfiú.

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a gyereket – akit az anya két ember felügyeletére bízott – a mentők sikertelenül próbálták újraéleszteni kedd este.

Az esetről a mentők tettek bejelentést a zalaegerszegi rendőrkapitányságon, miután egy pacsai ház különálló lakrészében egy három év körüli, ismeretlen kisfiú újraélesztését végezték, de a gyermek végül elhunyt.

A soron kívül végrehajtott igazságügyi orvosszakértői boncolás során derült ki, hogy a kisfiú halálát az elgyengült szervezetét megtámadó vírusos tüdőgyulladás okozta. Ha ezt a betegséget kellő időben észlelik, orvosi beavatkozással a halál megakadályozható lett volna, írták a közleményben.

A rendőrség a kiadott elfogatóparancs alapján szerdán elfogta és őrizetbe vette azt a 31 éves dombóvári férfit és azt a 24 éves nagykanizsai nőt, akik a gyereket az anya megbízásából az általuk bérelt lakrészbe vitték.

Az a közlésből nem derül ki, hogy az anya mióta nem volt a gyermekével, hol tartózkodott a haláleset idején, vagy miért bízta másokra a fiút. Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) szóvivője elmondta: a nyomozás érdekeire való tekintettel további információkat egyelőre nem közölhet.

Az ügyben a ZMRFK bűnügyi osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.