Élő pajzsként használta saját gyermekét

2012.06.21. 16:41 Módosítva: 2012.06.21. 18:01

Az éjszaka érkezett bejelentés arról, hogy egy nagycsere-tanyai férfi agresszív, erősen ittas állapotban négyhónapos terhes feleségét bántalmazta, majd kizavarta a házból, ő pedig bezárkózott az épületbe egyéves kisfiukkal - írja a police.hu.

A helyszínre kiérkező rendőrök próbáltak intézkedni, de az áramellátás nélküli házban tomboló férfi nem volt hajlandó együttműködni. Sőt, a rendőrökre támadt egy kb. 20 centis késsel a bejárati ajtó kinyitásakor, közben azt ordítva, hogy megöli őket, ha közelebb mennek, majd újra bezárkózott.

Hogy a rendőrök ne tudjk leszerelni, karjába vette a tetőtérben alvó egyéves gyermekét, majd megállt vele az ablakban. A rendőri erősítés és pszichológus megérkezését követően a házat a rendőrök vették körbe, és ezzel egy időben a helyi rendőrök értesítették Terrorelhárítási Központ munkatársait. Kiérkezésükig a rendőrök a pszichológus segítségével tartották a kapcsolatot az elkövetővel.

A TEK bevetési egységének célja az volt, hogy a gyermek testi épségét garantálja és az őrjöngő férfit ártalmatlanná tegye. A feladatot rövid időn belül sikerült megoldani, a kisfiút az akció parancsnoka átadta édesanyjának. A művelet sikeres befejezéséig a helyszínen tartózkodott Hajdu János dandártábornok, a TEK főigazgatója és Uzonyi Attila  ezredes, a Debreceni Rendőrkapitányság vezetője.

A 39 éves férfit a Debreceni Rendőrkapitányságon előállították, ellene magánlaksértés és súlyos testi sértés kísérlete miatt indult büntetőeljárás, amiért akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.