no

Nem lesz járda az ikerbaleset szomszédságában

2012.06.21. 06:52
Nem lesz járda Érden, az ikerbaleset szomszédságában épülő utcában, ahol uniós forrásokból épít a szilárd burkolatú úttestet az önkormányzat. A Földmunkás utca lakói néhány hete a polgármester jelenlétében lakossági fórum kérdezték: hány gyereknek kell meghalni ahhoz, hogy az önkormányzat forgalomlassítókat is építsen, és biztonságosabb terveket valósítson meg. A városvezetés kikérte magának a hangulatkeltést.

Hány gyereknek kell meghalni ahhoz, hogy forgalomlassítókat is építsenek, amikor kiszélesítik és leaszfaltozzák az utcát, hiszen még a murvás úton is száguldoznak sokan? – tette fel a kérdést T. Mészáros András érdi polgármesternek egy elkeseredett Földmunkás utcai lakó a két hete tartott vitában.

A Földmunkás utca Érdnek azon a részén helyezkedik el, ahol kedden egy autós halálra gázolt egy háromhónapos ikerpárt. A baleset azért következett be, mert a kertvárosi részen a szülők az úttestet használták sétáltatásra, az ikerbabakocsi ugyanis nem fért el a szűk járdán.

A baleset színhelyének, a Szövő utcának a szomszédságában élők már hónapok óta háborúznak azért, hogy az aszfaltozásra szánt Földmunkás utcát úgy alakítsák át, hogy az ne növelje az eddig is meglévő problémákat.

IMG 7994
Fotó: Nagy Attila

A kisforgalmú városszéli utca lakói szerint érthetetlen, hogy az önkormányzat miért ragaszkodik ahhoz, hogy a jelenlegi 4,7 méteres úttestet 6 méteresre szélesítse, és 1,4 kilométer hosszan egy nyílegyenes, csillapítás nélküli pályát hozzon létre.

A beruházás közeledő indítása miatt a városvezetés június közepén lakossági fórumot hívott össze az érintett lakók számára, amelyről videó is készült. A több mint másfél órás vita során az építkezésről elmondták, hogy valóban lesznek olyan részek, ahol 6 méteres, kétszer egysávos út épül a mostani keskeny, fás utcácska helyére. T. Mészáros András szerint a beruházást ebben a formában írja elő a város szabályozási terve, és az itt élőknek figyelembe kell venni Érd várható növekedését, valamint a többi hatvanötezer lakos érdekét is.

IMG 8025

Az is kiderült, hogy uniós forrásból finanszírozott csatornaprogram keretében zajlik a beruházás, ezért nem szerepel benne a járda megépítése. T. Mészáros szerint a hiányosság ellenére sem lesz majd olyan helyzet, mint amit az egyik lakó felvázolt, hogy kilép a kapun, és elütik, hiszen a „járda helye” az ott lesz az út szélén. Arra figyelmeztette a jelenlévőket, hogy máshol is önerőből szokás megoldani a járdaépítést, itt is mindenkinek magának kell majd építeni. A balesetveszéllyel kapcsolatos felvetéseket a vitavezető támadásnak és hangulatkeltésnek minősítette.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport