Hatékonyabban ellenőrizné a rendőrök mellékeseit Pintér

2012.07.06. 14:26

Szigorításokra nincs szükség, de az ellenőrzéseken változtatni kell - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter egy pénteki sajtótájékoztatón, ahol Vizoviczki László érdekeltségeinek rendőri védelméről, a rendőrök mellékállására vonatkozó kérdésre.

A miniszter közölte: a főkapitányi utasítás és a jogszabályok pontosan megmondják, hogy milyen szolgálatot vállalhatnak a rendőrök, az ellenőrzéseket kell hatékonyabbá tenni. Pintér arra hívta fel az engedély nélkül külső szolgálatot vállaló rendőrök figyelmét, hogy a későbbiekben nem teljesíthetnek szolgálatot az Országos Rendőr-főkapitányság kötelékében.

Az ügyészég június elején vett őrizetbe négy férfit. A két azóta menesztett rendőr főtisztet vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel, Vizoviczkit és bizalmi emberét pedig hivatali vesztegetéssel gyanúsították meg. A nyomozók két nappal később az NNI szervezett bűnözés elleni főosztály vezetőjére, illetve az NNI kiemelt ügyek osztálya felderítőjére csaptak le, akik a gyanú szerint több százezres, illetve milliós havi fizetést kaptak éveken keresztül azért, hogy megvédjék Vizoviczki szórakozóhelyeit.