Ivott az M3-ason balesetet okozó BMW-s

2012.08.22. 08:19

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 35 éves szlovák állampolgárságú nőt, aki kedd hajnalban három halálos áldozatot követelő balesetet okozott az M3-as autópálya 44-es kilométerénél, közölte szerdán Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség szerdán kezdeményezni fogja a nő előzetes letartóztatásba helyezését is.

A rendőrségi szóvivő elmondta: az elsődleges toxikológiai szakértői véleményt alátámaszotta azt a gyanút, hogy a nő fogyasztott alkoholt a baleset előtt, ittas állapotban volt.

A kedd hajnali balesetben a szlovák nő szlovák rendszámú BMW-je hátulról nekiütközött az előtte haladó Fiatnak, amely az ütközés következtében a szalagkorlátnak csapódott, és kigyulladt. Az égő autóban négyen voltak, de csak az egyik utas tudott kimászni. Őt másodfokú égési sérülésekkel szállították kórházba. A másik három ember bennégett az autóban.

A Blikk úgy tudja, hogy a Fiatban két középkorú házaspár utazott, a feleségek testvérek voltak. Az egyik asszony élte túl a balesetet. A Blikk szerint testének 80-90 százaléka megégett.

A BMW X6-ost vezető nő az ismert kassai vállalkozó, Július Rezeš testvére, Eva Varholíková-Rezešová, értesült a Korzár kassai régiós lap a bumm.sk ismertetése szerint. A Novy Cas bulvárlap is írt a nő ismert rokonságáról. Július Rezeš korábban a kassai Vasmű igazgatótanácsának elnöke volt. Mindketten annak az Alexander Rezešnek a gyerekei, aki az 1990-es években Vladimír Meciar kormányának közlekedési minisztere volt, aki kulcsszerepet játsztott a kassai vasmű privatizációjában, és egy időben az óriásvállalat részvényei közel felének tulajdonosa volt. A közel tíz éve elhunyt Alexander Rezeš életében az ország második leggazdagabb embereként emlegette a szlovák média.

Eva Varholíková Rezešová gyakori és kedvelt szereplője a szlovák bulvárlapoknak. Volt férjével, a jégkorongozó Ján Varholíkkal két lánygyermekük van. A nő édesanyja, Eva Rezesová szerdán állásfoglalást adott ki, melyben nagy szerencsétlenségnek és tragédiának nevezte a balesetet. Egész családja nevében együtérzését fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak, és bocsánatukat kérte a tragédiáért. "Nagyon sajnáljuk a történteket. Lányom kész arra, hogy teljes egészében vállalja a felelősséget és a tragédia következményeit" - olvasható a közleményében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport