Bajnai bejelenti a visszatérését?

2012.10.08. 15:46 Módosítva: 2012.10.08. 15:47

Bajnai Gordon eldöntötte, hogy visszatér a politikába, és a 2014-es kormányváltásra készülő politikai erőket fogja támogatni. Mindezt a volt kormányfő a Milla október 23-i rendezvényén szándékozik bejelenteni – írja a hvg.hu, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

Az Index érdeklődésére a Bajnaihoz köthető Haza és Haladás Alapítványnál nem kívánták kommentálni a hírt, míg a Milla környezetéből úgy tudjuk, hogy a felszólalók végleges névsora csak a hét közepére alakul ki. Ez azonban nem zárja ki, hogy a 2009-2010 között az MSZP-SZDSZ koalíciós kormányt vezető Bajnai valóban visszatér a politikai színtérre. Szeptember közepén mindenesetre úgy tűnt, hogy bár felmerült Bajnai felszólalása az okóberi Milla-tüntetésen, arra mégsem kerül sor.

bajnai30
Fotó: Nagy Attila / Index

A döntést  a kormányváltás óta lebegtető Bajnai szerepe azért kulcsfontosságú, mert a baloldalon sem a parlamenti pártoknak, sem az elitváltásban érdekelt, rendszerkritikus szervezeteknek nincs olyan miniszterelnöki jelöltjük, aki mögé szélesebb koalíció tömörülhet. Külön-külön ugyanis a Fidesznek kedvező új választási szabályok miatt szinte esély nélkül indulnának 2014-ben.