Halálra gázoltak egy rendőrt Csongrád megyében

2012.10.11. 14:00 Módosítva: 2012.10.11. 20:35

Elütöttek egy rendőrt Csongrád megyében, a 43-as főúton, Apátfalva külterületén, az elgázolt férfi a kórházban belehalt sérüléseibe. A gázoló sofőrt egy másik rendőr meglőtte, súlyos sérülésekkel került kórházba.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője a helyszínen elmondta, közlekedési ellenőrzés miatt állították meg a négy német rendszámú terepjárót. Az egyik Hummer vezetője ráhúzta a kormányt az egyik motoros járőrre, és próbált elmenekülni, írja az MTI.

A másik motoros rendőr megelőzte, egy kereszteződésnél leszállt a letámasztott motorról, és meg akarta állítani Hummert. Az első autó vezetője ekkor gázt adott, és elütötte a rendőrt. A motor miatt azonban a Hummer nem tudott továbbmenni, ezért a sofőr az autóból kiszállva gyalog próbált elmenekülni.

Szanka Ferenc azt is elmondta, hogy a másik járőr több lövést leadott a férfira, akit négy golyó is eltalált. Súlyos sérülésekkel került kórházba, de nincs életveszélyben, őrzik a rendőrök. A delmagyar.hu korábban azt írta, hogy a Hummer vezetője valamilyen vágóeszközzel a kezében szállt ki a Hummerből.

Az elgázolt rendőrt mentőhelikopterrel szállították kórházba, de út közben meghalt. A gázoló ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.A német fiatalok autóit a rendőrök kábítószer-kereső kutyákkal vizsgálták át. Az esetnek szemtanúja volt egy sofőr, aki végig a helyszínen volt. Az MTI úgy tudja, hogy az autók a határ irányából érkeztek.


Elgázoltak egy rendőrt Csongrád megyében nagyobb térképen való megjelenítése

A delmagyar.hu munkatársa tucatnyi rendőrautót, húsz egyenruhás és néhány civil ruhás nyomozót látott az eset után a helyszínen. A főúton több kilométeres dugó alakult ki.

A rendőrségi épületeken gyászzászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelegnek az elhunyt, harmincnégyéves törzszászlós előtt.