Csőre töltött puskával ment ittasan árokba

2012.12.09. 10:52

Az egyik este bejelentés érkezett a Győri Rendőrkapitányság ügyeletére egy Győr környéki településen történt közlekedési balesetről. A rendőrök kimentek a helyszínre, és egy balesetes autót találtak az árokban, de a sofőr a helyszínről eltűnt.

A Lada Samarát átvizsgálva a hátsó ülés előtti lábtérből egy hangtompítóval felszerelt, csőre töltött kispuska, a kesztyűtartóból 16 darab lőszer került elő – olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján. A sofőrt a község egyik házában találták meg a helyszínelők, és a férfi szemmel láthatóan részeg volt, az alkoholszonda közepes értéket mutatott.

Kiderült, hogy figyelmetlensége és ittassága miatt letért az útról, és az árokba hajtott. A fegyvert és a lőszereket a rendőrök lefoglalták, a 45 éves férfi vezetői engedélyét elvették, és vérvételre vitték.

A lakásán tartott házkutatáson egy dupla csövű, erősen rozsdás sörétes fegyver került elő. A Győri Rendőrkapitányság ellene ittas járművezetés és lőfegyverrel, illetve lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt fegyverszakértő bevonásával folytatja az eljárást.