A HÖOK egyenként ír a képviselőknek

2012.12.14. 06:27 Módosítva: 2012.12.14. 06:31

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) levélben fordul a kormány tagjaihoz és az országgyűlési képviselőkhöz választ várva arra, hogy egyetértenek-e az államilag támogatott keretszámok csökkentésével. A hallgatói szervezet elnöke jövő szerdán, a kormányülés kezdetekor békés ülősztrájkba kezd a Parlamentnél.

Nagy Dávid, a szervezet elnöke közleményben azt írta, kérdésükre egyszerű választ várnak: igen vagy nem. Mint mondta, a megkérdezettek és a választ is adók névsorát, valamint a kérdésre adott válaszukat még a soron következő országgyűlési választások előtt nyilvánosságra hozzák. Amennyiben egy képviselő nem válaszol, úgy neve mellett a „nem érdekli a felsőoktatás" megjegyzés szerepel majd.

Kitért arra is, hogy információik szerint a kormány december 19-én reggel 9 órakor kezdődő ülésén tárgyalja újra a „drasztikus keretszámcsökkentést" tartalmazó előterjesztést. Ezzel egyidőben kezdett békés ülősztrájkja addig tart, míg nem kapnak tájékoztatást a kormányülésen a felsőoktatás témájában elhangzottakról, mondta Nagy Dávid.

Csütörtökön is folytatódtak a tiltakozó diákok megmozdulásai. Több középiskolában tartottak ülősztrájkot a diákok, hogy így tiltakozzanak a felsőoktatási keretszámok csökkentése ellen. Délutánra a Széll Kálmán térre hirdettek meg újabb diáktüntetést. Négyszáz középiskolás vonul az Oktatásért Felelős Államtitkárság Szalay utcai épületéhez. Petíciójukat senkinek sem tudták átadni, ezért postán küldik el. Bővebben>>>