Börtönre ítélték az anyját rendszeresen megerőszakoló férfit

2013.03.25. 16:18

Hat év nyolc hónap börtönbüntetéssel sújtotta pénteken gyorsított eljárással a Hatvani Járásbíróság K. L.-t, aki ellen édesanyja rendszeres megerőszakolása, vérfertőzés és más bűntények elkövetése a vád. Az ítéletet mind az ügyész, mind pedig a vádlott és védője megfellebbezte – írja a heol.hu. A férfit szerdán vették bűnügyi őrizetbe, gyorsított eljárással állították elő.

A határozat ellen az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést, míg K. L. és jogi képviselője a szabadvesztés-büntetés enyhítésért kért jogorvoslatot. Így a döntés nem jogerős. A bíróság elrendelte K. L. előzetes letartóztatását is.

A vádhatóság szerint a férfi még tavaly karácsony másnapján kereste fel vér szerinti szülőjét annak zagyvaszántói lakásában. Megérkezése után azonnal közölte vele, hogy hozzá költözik a testvérétől, akinél addig lakott. Ezt december 30-án végérvényesen meg is tette, és – a vádirat szerint – mindjárt az első napon kijelentette: közösülni akar az anyjával. Azt mondta, agyonüti az anyját, ha az nem teszi meg, amit követel, később a torka elvágásával, füle levágásával is fenyegett az ügyészség szerint.

Az anyja ekkortól egyedül nem hagyhatta el a házat, és látogatókat sem fogadhatott, a fia március 19-ig – többnyire részegen – rendszeresen közösülésre és fajtalankodásra kényszerítette őt. Múlt kedden K. L.-nek fogorvoshoz kellett mennie, a rendelőbe viszont nem vihette be a szülőjét, aki az alkalmat kihasználva a váróteremből elmenekült, és a lányától kért segítséget, majd értesítette a Hatvani Rendőrkapitányságot is.