Életfogytiglan a berettyóújfalui férjgyilkosnak

2013.04.09. 14:23

Jogerősen életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a berettyóújfalui asszonyt, aki 2010-ben brutálisan meggyilkolta a férjét. A táblabíróság előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a most 30 éves nőt. Leghamarabb 35 év után helyezhetik feltételes szabadlábra. Neki kell megfizetnie a több mint 10 millió forint bűnügyi költséget is.

Sápi Andrea fejlesztőpedagógusként dolgozott. 2005-ben házasodott meg. Férje bírósági titkár volt. Mindketten viszonyt folytattak másokkal is. A férj 2010 januárjában határozta el, hogy egyik kolléganőjével él tovább, és ezt közölte is a feleségével. A nő ekkor összeomlott, nem tudott belenyugodni a történtekbe.

Február 2-tól erős altatókat kezdett keverni egyre nagyobb adagokban férje ételébe és teájába. A férfi a mérgezés hatására egyre rosszabbul lett, folyamatos hányingerről, álmosságról, étvágytalanságról, gyengeségről panaszkodott. Az asszony tovább növelte a gyógyszer mennyiségét, az áldozat pedig szinte magatehetetlen állapotba került.

Február 8-án délután a nő összekötözte férje kezét, majd egy 15 centiméteres pengéjű késsel összeszurkálta. A férfi még ezt is túlélte, ezért az asszony lelocsolta gázolajjal, és meggyújtotta. A lángoló áldozat megpróbált kijutni a házból, a bejárati ajtót azonban zárva találta, így a fürdőszoba felé indult, hogy ott vízzel eloltsa magát. Beült az akrilkádba, de az lángra kapott, és fél órán át égett. Férje haláltusája alatt az asszony végig a házban volt, és miután elaludtak a lángok, megpróbálta a történtek nyomait eltüntetni.

Harangozó Attila tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában azt mondta: a vádlott mindent megtett azért, hogy a férje meghaljon. A táblabíróság az elkövetés elvetemült, kitartó módja miatt nem látott lehetőséget a büntetés enyhítésére.

A nő mindvégig tagadta a gyilkosság elkövetését. Azt mondta, hogy férje valószínűleg öngyilkos lett, vagy más ölte meg. A táblabíróság előtt is csaknem egy órán át bizonygatta, hogy ártatlan.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport