Szolnoki eltűnések: nincs csapóajtó a kínai boltban

2013.04.16. 21:27

A szolnoki rendőrkapitány, Szabó Zoltán és a város polgármestere, Szalay Ferenc kedden közös sajtótájékoztatón próbálta megnyugtatni az eltűnéses esetek miatt aggódó lakosságot. "Bízom benne, hogy meg tudjuk nyugtatni a várost, mert most már országos viszonylatban is rosszabbnál rosszabb, légből kapott hírek jelennek meg Szolnokról" - kezdte a sajtótájékoztatót a rendőrkapitány a szoljon.hu beszámolója szerint.

A rendőrkapitány elmondta, hogy olyan "felelőtlen" híresztelések kaptak szárnyra, miszerint itt a szervkereskedelemmel is kapcsolatba hozhatóan sorozatosan tűnnek el emberek, a kínai boltban titkos csapóajtó segíti az emberrablást. A legutóbb holtan megtalált, korábban eltűntként keresett fiatalemberről is azt terjesztik, hogy belső szervei, végtagjai nélkül, zsákban került elő, jegyezte meg Szabó, aki szerint ez senkinek nem jó. A nyomozás eddigi eredményei alapján kizárták az idegenkezűséget.

A kínai boltra vonatkozó híresztelésről Szabó azt mondta, hogy ez már évekkel ezelőtt kapott lábra, és a rendőrség ezzel kapcsolatban semmilyen bejelentést nem kapott, semmiféle olyan bizonyítékokkal sem találkoztak, ami ezt alátámasztotta volna.

A besenyszögi kántor az egyetlen az utóbbi időből, aki eltűnt, és még mindig keresik. A térfigyelő kamerák felvételei alapján ő is a Tisza felé indulhatott el.