A Fenyő-ügy nyomozójára is utalgatott Portik

2013.04.26. 08:23 Módosítva: 2013.04.26. 08:24

Magára ismert a Laborc–Portik találkozó jegyzőkönyvében Kovács Lajos nyugalmazott ezredes, a rendőrség korábbi főnyomozója, írja a Bors. A jegyzőkönyvben a neveket ugyan kitakarták, de az az utalás benne maradt, hogy a rendőr, akire Portik hivatkozik, általános iskolában Tasnádi Péter osztálytársa volt. Ez Kovács Lajosról régóta köztudott volt.

A jegyzőkönyv szerint a beszélgetés során V. Lajos és Portik vitatkozik egymással. V. Lajost, akit a rendőrség tanúként kihallgatott a Fenyő-ügyben, elmondta, hogy egy vállalkozót megnevezett Fenyő „a legnagyobb ellenségeként”, aki szerinte becsapta őt. Fenyő állítólag „egy Berlusconi-féle médiabirodalmat” akart létrehozni, amiből már csak egy tévécsatorna hiányzott. „Minden tekintetben megállapodott” az ellenlábasával, aki viszont nem tartotta be az ígéretét.

Portik vitatta V. Lajos szavait. Portik folyamatosan azt a látszatot akarta kelteni, hogy a rendőrtiszt segítséget kért tőle ahhoz, hogy a szerinte valószínűsíthető megbízót lebuktassa.

Kovács Lajos, aki jelenleg a rendőrtiszti főiskolán tanít, a Borsnak azt mondta: amikor Portikot nem körözték, beszélgettek a Fenyő-ügyről egymással. Az egykori rendőr szerint Portiknak értékes információi lehettek az ügyről, mert a testőre, egy albán férfi ott volt a helyszín közelében a gyilkosság idején. "Nem igaz, hogy azt vártam tőle, hogy bárkinek is csapdát állítson" - mondta Kovács Lajos.