Melegekre vadászott a vád szerint az egerlövői gyilkos

2013.04.26. 16:36
Hétfőn kezdődik a Debreceni Törvényszéken annak az egerlövői fiatalembernek a pere, aki a vád szerint homofób indítékból gyilkolt meg egy gyógyszerészt tavaly augusztusban. Az ügyészség szerint a férfi válaszolt az áldozat társkereső hirdetésre, így tudott vele kettesben maradni, a bicskát pedig az alsónadrágjába rejtette.

Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állítják hétfőn bíróság elé Debrecenben a 25 éves Sz. Norbertet, aki a vád szerint a melegek iránti gyűlöletből ölt meg egy idős gyógyszerészt. Amikor a rendőrség tavaly augusztusban beszámolt a gyilkosságról és a feltételezett elkövető elfogásáról, még nem hozták nyilvánosságra, mi volt a motiváció. Akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy egy idős ember volt az áldozat, a két napon belül elfogott egerlövői férfi pedig beismerte, hogy ő a tettes, és állítólag már tervezte a következő gyilkosságot.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint Sz. Norbert visszahúzódó alkat, szexuális identitásában nagy valószínűséggel feszültségekkel küzd, és gyűlölte a melegeket és a cigányokat. Az ügyészség szerint a következő történt:

Sz. Norbert, aki akkoriban Egerlövőn lakott a testvérével, a gyilkosság előtti egy évben egyre több olyan hirdetést fedezett fel a sajtóban, amelyeket melegek adtak fel. Elhatározta, hogy több meleg embert meg fog ölni. Az egyik kereskedelmi tévé teletext oldalán fedezte fel későbbi áldozata hirdetését. Még aznap küldött egy bemutatkozó sms-t a hirdetőnek, aki jól menő gyógyszerészként dolgozott egy Tisza-tóhoz közeli kistelepülésen. A gyógyszerész fenntartott egy lakást Debrecenben, ott találkozott alkalmi férfi szeretőivel.

Tavaly augusztus 25-én, az első bemutatkozó üzenet után pár órával már találkozott a két férfi. Sz. Norbert az ügyészség szerint ekkorra már részletesen eltervezte a gyilkosságot, váltóruhát vitt magával, és zsebre vágott egy bicskát. Egerfarmoson találkoztak, és a gyógyszerész autójával indultak el Debrecenbe. Kora délután érkeztek meg a belvárosi lakásba. Sz. Norbert először a mosdóba ment, ott kinyitotta a bicskát, és az alsónadrágjába rejtette. A szobába visszaérve látta, hogy áldozata már alsóneműre vetkőzött, így ő is levette a ruháit, ügyelve a nyitott bicskára. Amikor az idős férfi a vállára tette a kezét, előrántotta a bicskát, és a nyakánál többször megszúrta áldozatát. A gyógyszerész védekezni próbált, a bejárati ajtó felé menekült, de a támadója utolérte, és a földre rántotta.

Rátérdelt, csaknem tucatszor mellkason szúrta, hasra fordította, a hátába is többször belevágta a bicskát. Miután látta, hogy áldozata nagy valószínűséggel meghalt, lezuhanyozott, felöltözött a váltóruháiba, a holttestet behúzta a konyhába, letakarta egy lepedővel, nagyjából feltakarított a szobában, elmosta a bicskát, és távozott. Kulcsra zárta a lakást, és magával vitte a kocsi kulcsát is. Véres ruháit egy közeli szelektív hulladékgyűjtőbe dobta, majd elindult az állomásra. Útközben még egy elterelő sms-t is küldött az áldozata telefonjára: „Miért nem írsz? Nem tudok menni, mert dolgozom, behívtak”.

A vádiratban ezeken kívül az is szerepel, hogy Sz. Norbert ugyanezen a napon még négy meleg emberrel vette fel a kapcsolatot, de velük az sms-nél nem ment tovább. A rendőrök két nap múlva elfogták. A gyógyszerész asszisztensének tűnt fel, hogy valami baj lehet. Két nappal a gyilkosság után felvette a kapcsolatot az áldozat fiával. A fiú autóba ült, pótkulccsal bejutott a debreceni lakásba, ahol rátalált halott édesapjára.

A büntetőper hétfőn kezdődik a Debreceni Törvényszéken.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport