Balogh volt felesége: 25 évig vert

2013.04.30. 20:20 Módosítva: 2013.04.30. 20:24

Házasságuk huszonöt évét végigkísérte az agresszivitás, Balogh József többször úgy megverte, hogy csontjai törtek – nyilatkozta a fideszes parlamenti képviselő, Fülöpháza polgármesterének volt felesége az RTL Klubnak. Az első komolyabb verést akkor kapta az asszony, mikor első közös gyermekükkel volt terhes.

Balogh a napokban azzal került a hírekbe, hogy élettársának valahogy eltört az orra, egyes hírek szerint koponyaalapi sérülésekkel került a kórházba. A  politikus szerint az történhetett, hogy egy hétvégi lakodalom után – amelyen ő a bortól és pálinkától igencsak berúgott – hazaérkezéskor az asszony átesett a család vak komondorán. Ami biztos: a nő a kecskeméti kórházban fekszik, az intézmény feljelentést tett, az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz ismeretlen tettes ellen, súlyos testi sértés gyanújával.

Az RTL-nek adott interjúban Balogh József volt felesége elmondta: változó volt, hogy Balogh miért bántotta. Volt hogy hónapokig nem nyúlt hozzá, aztán napi szinten verte. A verés néha egy-két pofont jelentett, de többször megrúgta vagy fellökte a férfi. A volt feleség elmesélte, hogy egy disznóvágáson a gázpörkölőt fordította felé. A veréseknek szerinte soha nem volt oka, ő mindent megtett, hogy ne is legyen.

A kérdésre, hogy miért viselte el ilyen sokáig a veréseket azt mondta, kényszerhelyzetben volt a három gyermekük miatt. Mivel a szülei elváltak, önálló jövedelme nem volt, így nem is volt igazán hová mennie. Néha megpróbált elköltözni, de Balogh nem engedte, hogy bármelyik gyermeküket is magával vigye. Mint mondta: „Mindig a gyerekeim nélkül kellett menekülnöm, szó szerint menekülnöm.”

A helyzet később olyan szintre jutott, hogy döntenie kellett: „életben maradok vagy ott hagyom az akkor hétéves lányomat". Végül úgy döntött, hogy elhagyja Baloghot. A döntést akkor hozta meg, amikor belépett az életükbe Balogh új asszonya is, és emiatt egy öngyilkossági kísérlet után több hétre pszichiátriára került. Az állandó verés, és megaláztatottság miatt végül gyermekei segítségével sikerült elköltöznie.

A volt feleség szerint Balogh soha nem próbálta megmagyarázni miért bántotta. A bántalmazásra több konkrét példát is említett. Egy alkalommal zsírkeverő kanállal verte úgy össze, hogy az első csapásra beszakadt a feje, a következőre a kézfeje tört el, a harmadikra pedig a térde ment szét. Ekkor arra kényszerítette Balogh, hogy az orvosnak mondja azt, hogy a vetőgépről esett le. Egy másik alkalommal pedig egy 25 literes alumínium tejeskannával verte véresre a férfi. Elmondása szerint akkor négykézláb mászott el a szomszédig, ahol ápolták. Egyetlen orvosi látlelete is ekkor készült.

Az asszony elmondta, volt férje két alkalommal szexuálisan is bántalmazta, de erről nem beszélt részletesen. Elmondása szerint ő figyelmeztette Balogh új választottját többször is, hogy a képviselő milyen ember, de a nő hazugsággal vádolta. A volt feleség szerint Balogh legutóbbi nyilatkozataiból egy szó sem igaz, és korábban többször is lehetett látni jelenlegi feleségét monoklival, törött orral a faluban.