Jogerősen 13 évet kapott az idős nőt összeverő férfi

2013.09.05. 12:31

Jogerősen 13 év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki 2011-ben Nyíradonyban életveszélyesen megvert és kirabolt egy 86 éves nőt. Az ítélőtábla ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék határozatát. A vádlottat, aki a bűncselekmény elkövetésekor két jogerős próbára bocsátás hatálya alatt állt, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletéért ítélték el.

A férfi 2011 augusztusában ugrott be az asszony udvarára, majd a lakásba ment. Felszólította az idős nőt pénze átadására, majd megragadta a nyakát, megszorította, és a menekülni akaró sértettet a földre lökte. Ezután a férfi bezárta az ajtót, és tovább bántalmazta az idős nőt, fejét a padozatba verte, többször ököllel megütötte. A földön fekvő, erősen vérző, magatehetetlen sértettől végül 90 ezer forintot vett el, majd elszaladt.

A menye talált rá. A nő sérülései életveszélyesek voltak, a bíróság megállapítása szerint a vérzés miatt fellépő közvetett életveszélyt az időben érkező, szakszerű sürgősségi segítségnyújtás hárította el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport