Legalább wifi lesz az állomásokon, ha már késnek a vonatok

2013.09.27. 16:32 Módosítva: 2013.09.27. 16:33

Ingyenes vezeték nélküli internetet ígér jövőre a MÁV, először a nagy forgalmú fejpályaudvarokon (mint a Nyugati vagy a Déli pályaudvar), majd a további forgalmas vasútállomásokon is. Pénteken eslőként Keszthelyen adták át a vasútállomás wifi-rendszerét.

A MÁV vasúti kocsijait már tavaly óta elkezdték felszerelni wifivel, eddig mintegy 500 vasúti kocsiban vehető igénybe, az év végéig pedig összesen 735 vagont látnak el wifi-berendezésekkel. A társaság ezen kívül a MÁV informatikai hálózatát is korszerűsíti, mely a jegyvásárlási és az utastájékoztatási rendszerre is kiterjed.

Az avatást a Keszthely-Balatonszentgyörgy vasútvonal avatásának 125. évfordulójára időzítették. Manninger Jenő fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a fővárosban most befejeződött korszerűsítési munkálatoknak köszönhetően hamarosan 2 óra 36 percre csökken a ma még több mint 3 órás vonatút Budapest és Keszthely között.

Korábbi cikkünkben megnéztük, kilencven év alatt mennyivel lett gyorsabb a magyar vasút. Siófokra például 1923-ban 132 perc alatt juthattunk le, manapság ez – jó esetben – 92 perc.

Semmivel nem lett gyorsabb a vasút? >>>>