Meglökdösték a Jobbik tüntetésén az al-Dzsazíra operatőrét

2013.10.25. 10:23 Módosítva: 2013.10.25. 10:25

A Budapesti V. és XIII. Kerületi ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki a Jobbik október 23-i rendezvényén inzultálta az al-Dzsazíra hírtévé operatőrét.

A férfi október 23-án az Erzsébet téren lépett oda a Jobbik megemlékezésén forgató stábhoz. Többször az élőben bejelentkező riporter elé állt, majd rátámadt. A rendőrség szerint legalább egyszer tenyérrel mellkason lökte, majd ökölbe szorította a kezeit és támadólag lépett fel. A rendőrség közbelépett, a férfit a helyszínen elfogta és előállította.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a fenti cselekmény nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaságnak minősül, ami a Btk. szerint akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A férfi ellen egy korábbi ügye miatt közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt folyik eljárás, egy másik bűncselekmény miatt pedig felfüggesztett szabadságvesztése próbaidejét tölti.

Az őrizetbe vett férfit a kerületi ügyészség pénteken gyorsított eljárásban a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította.