Molnár Gyula marad az MSZP jelöltje Újbudán

2013.11.01. 13:27

Az MSZP budapesti elnöke azt mondta a Népszabadságnak, hogy Molnár Gyula marad az újbudai jelöltjük 2014-re, egészen addig, amíg a bíróság jogerősen el nem ítéli. Viszont ha harmadfokon is elítélik, akkor mindenképpen új jelöltet kell keresniük, mert másodfokon a közügyektől is eltiltotta.

Molnár Gyulát szerdán nyolc hónap letöltendő börtönre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla, mert az ügyészség szerint a XI. kerület 2006-ban pályáztatás nélkül próbált átjátszani egy 38 hektáros telket egy vállalkozónak, cserébe azért, hogy Leisztinger Tamás támogatta a kampányát.

Molnár az ítélet után azt mondta, szerinte igazságtalan volt ellene a bírósági eljárás, amire érvként hozta fel, hogy a per végén már a vád is kérte az ítélet enyhítését. Azt mondja, hogy az ellene megszólaló tanút pont ő rúgta ki az önkormányzattól, ezért valószínűleg haragszik rá. A szocialista politikus biztosra vette, hogy  harmadfokon fel fogják menteni.

A baloldali pártok többsége is kifejezte elégedetlenségét az ítélettel kapcsolatban: az MSZP és a DK szerint elfogadhatatlan az ítélet, az Együtt pedig addig nem tekinti bűnösnek Molnár Gyulát, amíg nem születik ellene jogerős ítélet.