Kerítést lopott, poharat hajított, husánggal kopogtatott

2013.11.10. 23:06

Sötét napokat hagyunk magunk mögött: a hétvégén ismét sok honfitársunk lépett a bűn útjára. A police.hu-n közzétett gaztettek közül válogattunk.

  • A 20 éves J. Ferenc telefont árult a neten. Módszere nem volt kifinomult, de működött: a pénzt átvette, de a telefont nem küldte el. Egy pápai férfinak meg azt ígérte, hogy drága telefonját megjavítja. Ígéretét nem, de a telefont megtartotta. Tettét később anyagi nehézségekkel magyarázta a rendőröknek.
  • Vasárnap délelőtt a 21 éves S. Ferenc késsel dulakodott az egri Iskola úti trafikban, de nem vitt el semmit és nem sebesített meg senkit. Egy órán belül elkapták.
  • Sz. Beatrix nem kapott több alkoholt. A 42 éves nő ekkor döntött úgy, hogy az üres italos poharat bevágja a pultos mellett lévő üvegek és poharak közé. Garázdaság miatt előállították.
  • B. Mihály Sárbogárdon a régi laktanya kerítésrendszeréből 200 métert lebontott és egy vaskapuval együtt hazavitt. Most tartottak nála házkutatást, megtalálták az ellopott kerítést és kaput, de még engedély nélkül tartott lőszereket is lefoglaltak.
  • Szombaton éjjel egy 14 éves fiú Hajdúhadházon, a Bedő Albert utca és Károlyi Mihály utca kereszteződésében összeszólalkozott egy fiúval és annak barátaival, összeverekedtek. A nyomozók a kapitányságon a fiatalkorú fiúkat gyanúsítottként hallgatták ki.
  • Vasárnap "kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított" egy 25 éves sofőr Izsófalván, amikor igazoltatták. Nem volt nála a forgalmi és az ötéves fiát sem ültette gyermekülésbe. Amikor erre felhívták a figyelmét, másokban megbotránkozást keltő magatartást tanúsított és obszcén szavakkal illette az intézkedőket. Bevitték.
  • Szombat este a tiszalúci vasútállomáson intézkedtek a rendőrök, mert a 17 éves K. Gy. bántalmazott egy fiatalembert. A nyomozók kiderítették, hogy "az állomáson grasszáló garázda" a sértettet valamivel több, mint egy hét alatt már kétszer is megtámadta.
  1. Először a rabló cigarettát és értekeket kért, hogy "szándékának nyomatékot adjon, áldozata kabátját rángatta", majd megverte a fiatalembert.
  2. Másodszor a férfi a váróterem bejárata előtt térden rúgta és további bántalmazással fenyegette meg áldozatát. Erre azonban már nem került sor, mert jöttek a rendőrök.
  • Egy másik 17 éves vasárnap hajnalban Karcagon betörte egy autó szélvédőjét. Gyorsan elkapták, kihallgatták.
  • Szombaton hajnalban a 23 éves F. Márk Máriahalmon bántalmazta volt élettársa édesapját. A 29 éves G. István Józseffel és egy fahusánggal bekopogtatott a férfihoz, majd mikor az kinyitotta az ajtót, rátámadt. A dulakodásnak az egyik hazaérkező családtag vetett véget. A két férfi elmenekült a helyszínről, de a dorogi járőrök fél óra múlva elfogták és előállították őket.
  • Két férfi behatolt egy niklai házba, az ott lakó idős asszonyt lefogták, az ágyhoz szorították, majd pénzt, ékszert és egy asztali órát vittek el. A rendőrdég a 22 éves szenyéri M. Alfrédra és a 32 éves csömendi B. Józsefre gyanakszik. Elkapták őket. 
  • K. Ibolya lopott. De előtt még garázdálkodott is. A 37 éves hencsei nő egy helyi presszóban, valamint annak épülete előtti területen bántalmazta az egyik vendéget. Korábban pedig azt használta ki, hogy nyitva van egy ajtó Kadarkúton. Vitt pénztárcát, pénzt, iratokat, bankkártyát.