Biztattak, hogy vállaljuk a robbantást

2014.01.13. 17:34 Módosítva: 2014.01.13. 18:30

A rendőrség nem vette őrizetbe a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetét (BAÉSZ) vezető Kásler Árpádot, nem hallgatta ki, vele szemben semmilyen eljárást nem foganatosított, cáfolta a Facebookon elterjedt híreket az Országos Rendőr-főkapitányság.

Kásler Facebook-oldalára hétfő délután egy kommentelő ezt írta:

Kaptam egy telefont kb két órával ezelőtt!! Kásler Árpádot letartóztatták !!!
A weboldala blokkolva!! Telefonját nem veszi fel, és néhány vezérkari embere elérhetetlen !!

Ebben az időben Kásler honlapja valóban nem volt elérhető, de 17 óra után ismét működött. Az Index többször is kereste telefonon Kásler Árpádot, aki nem vette fel a telefont. A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezeténél kérdésünkre azt mondták: ők sem tudták elérni Kásler Árpádot, az elterjedt híreket pedig sem megerősíteni, se cáfolni nem tudják.

Kásler a rendőrségi cáfolat után nem sokkal Bankrobbantás címmel tett közzé egy posztot honlapján. Itt ezt írja:

Tudatom mindenkivel, hogy szabad vagyok, szabad vagyok lélekben és testben. Fogva ugyan tarthatnak de rabbá nem tehetnek. A bankrobbantáshoz mindössze ennyi fűznivalóm van…

Kásler egy videóüzenetet is közzétett, amiben arról beszél, hogy ha a választásokon megfelelő népi felhatalmazást kap a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, akkor "az elmúlt 25 év országfosztogatásáért, népirtásáért, felbecsülhetetlen anyagi károkozásáért, az ország vagyonvesztéséért, emberveszteségéért felelős személyek felkutatásra kerülnek, törvényszék elé kerülnek, a meghozott ítéletek pedig végrehajtásra kerülnek."

Kásler ezután telefonon is jelentkezett az Indexnél. Itt csak annyit mondott, hogy voltak, akik megkeresték, hogy vállalják fel a ma hajnali CIB bank elleni robbantást, de ő ezzel nem értett egyet.

A Haza Nem Eladó Mozgalmat megalapító Kásler Árpád január 8-án egy nyílt levelet írt Orbán Viktornak és Darák Péternek, a Kúria elnökének. A saját honlapján közzétett levélhez a libériai kormányfő kivégzéséről szóló videót is mellékelte. A Kúriának a devizahitelek ügyében hozott jogegységi döntésére utalva ezt írja Darák Péternek:

Nos tisztelt Darák úr! Én értem, hogy a jogi nyelvezet sikamlós, de nehogy ezen a sikamlós úton egészen a bitófáig csússzon és ezt barátilag írom önnek nem fenyegetőleg.
Levele végén pedig - utalva a Kúria határozatának indoklására - ez olvasható:
 
A magyar nyelv, a szép és gazdag magyar nyelv kiforgatása árán? Hát ez nem fog menni uraim, mert ha ezt így folytatják, akkor én Önöket a megfelelő népi felhatalmazás birtokában agyonlövettetem.