Zsebre dolgoztak a tűzoltók

2014.01.23. 13:05 Módosítva: 2014.01.23. 13:06

Két tűzoltó ellen emelt vádat vesztegetés miatt a Központi Nyomozó Főügyészség. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozó tiszt és nyugállományú társa 2012-ben egymillió forintot kért egy vállalkozótól, hogy az általa épített társasház megkapja a szakhatósági engedélyt - közölte az M1 Híradója.    

A vádirat szerint a tiszt soron kívüli ügyintézést is ígért, de azt mondta, ha nem kapja meg a pénzt, elutasítja a kérelmet. A tűzoltó és a vállalkozó között egy nyugállományú alezredes, a parancsnokság egyik volt osztályvezető-helyettese közvetített, ő vette át a csúszópénzt is.

A Híradóban Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta: a nyugalmazott tűzoltó alezredest egymillió forint készpénz átadásán érték tetten. Ellene és társa, a tűzoltó százados ellen "hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt" emeltek vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A tetten ért alezredest őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Jelenleg szabadlábon védekezik. A vesztegetési pénzt átadó vállalkozó ellen megszüntették az eljárást, mert önként feltárta a korrupciót - hangzott el a Híradóban.