Aquaworld-baleset: súlyosbított ítéletek

2014.01.24. 13:41

Másodfokon részben súlyosbította a kiszabott büntetéseket a Fővárosi Törvényszék az Aquaworld élményfürdőben történt halálos baleset ügyében, de a pénteken kiszabott jogerős ítélet nyomán sem kell senkinek börtönbe vonulnia, írja az MTI.

Az Aquaworldben 2009 nyarán szörnyethalt egy 9 éves kisfiú, miután egy rosszul rögzített aknafedél miatt bezuhant az aknába, a nagy nyomású víz elsodorta, a hullámkeltésre szolgáló szivattyú beszívta, és a turbinalapátok halálosan megsebesítették.

A foglalkozás körében halált okozó gondatlan veszélyeztetés vádjával indult büntetőperben négy évvel később az újpesti bíróság első fokon az élményfürdő vízgépészét egy év, két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre, a vezető uszodamestert pedig 35 nap közérdekű munkára ítélte, ugyanakkor a műszaki igazgatót bizonyítottság hiányában felmentette.

Pénteken kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletében a törvényszék az elsőrendű vádlott büntetését helybenhagyta, a másodrendűét azonban közérdekű munkáról másfél év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre súlyosította, a harmadrendű vádlott vonatkozásában pedig hatályon kívül helyezte a kerületi bíróság felmentő ítéletét és új elsőfokú eljárást rendelt el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport