Orbán a Parlamentben büszkélkedik

2014.02.03. 14:22
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mesterházy Attila helyett felszólaló képviselőnek nevezi Harangozót. Magyarország bajait a kommunizmus okozta. Azok után akarják kioktatni igazmondásból, hogy egy korábbi miniszterelnök (Gyurcsány) azt mondta, hazudtak reggel, délben, meg este?

  • Államadósság: azon négy vagy öt EU-s országok egyike vagyunk, ahol csökkent az államadósság. Ez nem a kormány sikere, ez a magyar emberek sikere, nem érti, miért kell elvitatni ezeket a sikereket. Ezen az atomerőmű nem változtat, mert ott egy vagyontömeg jön létre.

  • Devizahitelek: 350 ezer ember került ki az adósságcsapdából.

    Energiarendszer: a szocialistáknak nem válaszol érdemben, mert ezt a kérdést mindig is támogatták, és április 7-én megint támogatni fogják. A nukleáris energia nem vezet áremelkedéshez, ellenkezőleg, a két új blokk beállásával 13 százalékkal csökken majd a villamosenergia ára.

  • Energiafüggőség: a gázfüggőség ellen kell a legtöbbet tenni, de van-e olyan ország a világon, ahol a nukleáris energia függőséget növel? Nincs. Magyarország teljes energiafüggetlenséget érhet el egy nyugat felé megépítendő gázvezetékkel.

    Adórendszer: az az adórendszer, amelyik 2010-ig Magyarországon hatályban volt, tönkretette a magyar gazdaságot, mert munkaellenes, gazdaságellenes és családellenes volt.

  • Közmunka: ez nem elméleti vita, emberek százezreiről beszélnek, azoknak az önbecsülésébe gázolnak, akik úgy döntöttek: nem segélyt várnak, hanem dupla annyi pénzért dolgoznak. Húsz éven át voltak ezrével, olyan családok, ahol reggel nem láttak felnőttet elmenni dolgozni.

    Fiatalok külföldön: nem igaz, hogy ők gazdasági menekültek. Olyan, mintha ők rosszat tennének Magyarországnak. Az elmúlt évben kétmilliárd forintnyi eurót utaltak haza. Fogták magukat, vállalták a versenyt, és komoly összegeket küldtek haza Magyarországra. A fiatalok az élet természetes részének tekintik, hogy külföldre mennek dolgozni. Miért kell őket megbélyegezni azzal, hogy menekültnek nevezik őket? Olyan világot kell építeni, hogy haza tudjanak jönni, amikor haza akarnak jönni.

  • A napirend előtti felszólalásokkal folytatódik a parlament. Szél Bernadett (LMP) a paksi szerződést közönséges szemfényvesztésnek nevezi. Csal a kormány, mert nem mondja el, mennyit fizetünk Paks II.-ért, mi lesz, ha nem épül meg időre, hová kell majd víztározót építeni, hová viszik az atomszemetet. Nem tudni, mit tartalmaz Orbán hűségesküje Putyinnak. A jobboldali megmondóemberek is csalnak, mondván, ti ehhez nem értetek, bízzák szakértőkre. Csal a baloldali ellenzék is, akik szenteskedve tüntetnek az erőmű ellen, miközben a kormányoldallal együtt erőműpárti. Az atomnagykoalíció a Fidesz és az MSZP között kiválóan működik. Népszavazás kell: akarunk-e atomenergiát vagy nem? Az LMP szerint függetlenségünk biztosítása a teljes atomstop. 2040-re meg lehetne csinálni.

  • A főrendi házban szamárságot az elődeink nem nagyon mondtak, válaszolt Szélnek Fónagy János államtitkár. Mindent elektromos áram hajt, az ellátási felelősség nem játék, nem feltörekvő vagy megmaradni kívánó fiatal politikusok vadászterülete. Az LMP az életben nem felelt egy működő üzemért, egy társadalomért. Az alternatív energiák fontosak, de nem pótolja az atomenergiát. Szél Bernadett évtizedes vitákba szól most bele. Csodák nincsenek, valahonnan kell az áram a mosógépbe. És az sem mindegy, mennyibe kerül.

  • Lukács Tamás (KDNP) A stílus maga az ember című felszólalásában "a személyeskedő durva hangnemre" hívja fel a figyelmet a kampányban, és "a magyar nyelv épségének, szépségének megóvásáért" emel szót. A retorikai elemzéshez a Mesterházy Attila beszéde közben elhangzott bekiabálást használja fel, majd előkerül az is, hogy Gyurcsány Ferenc hogyan manipulálta a közvéleményt Kövér köteles beszédével. Lukács a végén bevallja, hogy idealista, hogy ilyeneket mond, meg még az is elhangzik, hogy a szellemeskedés azért megengedett. Na vajon mit válaszol erre Rétvári Bence?

  • Rétvári Bence ÁLTALÁNOSSÁGBAN arról beszél, hogy ha valaki hibázott, álljon ki a nyilvánosság elé és kérjen bocsánatot. Ha viszont ezt megpróbálja elkenni, akkor hazugságspirálba kerül. Na vajon kire gondol? Annyit segítünk, hogy egy perccel ezelőtt Mesterházy Attiláról beszélt. A lényeg: hisztériukus és durva kampányra készülnek.

  • A forint gyengélkedik, és ha Orbán Viktor támasztja meg, akkor nagyon nagy a baj, tudjuk meg az MSZP-s Józsa Istvántól. Aztán a szegénység kapcsán a Szegénylegényekre átkapcsolva Jancsó Miklósra emlékezik, akiről a kultusztárca csak többnapos késéssel volt képes kiadni egy közleményt. Ismét vissza  a forinthoz: az áfolyam mélyrepülése 2010 nyarán kezdődött, amikor az új kormány első nyilatkozatai elhangzottak. Ma Orbán Viktor 47 forinttal tartozik eurónként a magyar embereknek - ne lepődjenek meg a csapongó gondolatmeneten, mi nagyon is feszesen foglaltuk össze ezt a kaotikus felszólalást.

  • Ha már így alakult, Cséfalvay Zoltán is elismeri Jancsó Miklós művészetét, majd rátér a forintra.  A forint árfolyamát nem Orbán Viktor határozza meg, hanem sokkal inkább a kínai gazdaság növekedési ütemének lassulásáról érkező hírek vagy az amerikai jegybank lépései.

  • Megélhetés, rend, elszámoltatás - kezdi újabb kampánybeszédét Vona Gábor, lévén ezek a Jobbik programjának pillérei. A közmunkával nekik semmi bajuk, csak az hogy ez nem a foglalkoztatás, hanem a szociális ellátás része. Érdekes módon Orbán Viktor korábban kalandornak minősítette a külföldön dolgozó magyarokat, most viszont azt mondta: nincs ezzel semmi baj, ez más országokban is így van. Vona ezután elkezdi fölvázolni, hogy egy Jobbik-kormány hogyan végezné az elszámoltatást. Ezt most itt nem részletezzük, olvassanak utána a párt programjában.

  • Az igazságügyi tárca államtitkára szerint sem az ügyészség, sem a bíróság hatáskörét nem veheti át a kormány. Közel 2 ezer ügyet vizsgált át az erre illetékes kormánybiztosság, számos feljelentést tettek és jónéhány ember ül már a vádlottak padján.

  • Fónagy Jánossal együtt a Parlamentben napirend előtti felszólalásnak álcázva. Tudják mit? Menjenek el inkább egy rezsifórumra.

  • Ne felejtsék el: 2014 nem a ló éve, hanem a tudjákugyemilyenerbetűsharc éve.