A Blahán tüntetnek a diákok

2014.02.18. 18:44 Módosítva: 2014.02.18. 18:57

Tizenegynéhány diák ült le a Blaha Lujza téren az úttestre láthatósági mellényben és elakadásjelző háromszöggel, hogy így tiltakozzanak a kormány oktatáspolitikája ellen. Kollégánk szerint a körút és a Rákóczi út egyik sávját is elállták a diákok körülbelül negyed órán át. Ekkor megérkeztek a rendőrök, és a diákokat a közeli parkban igazoltatták.

Ülősztrájk bénítja a Blahát

Körülbelül húsz rendőr érkezett a helyszínre, ami több, mint ahányan a diákok voltak. Két rendőrkisbusz és hét autó hozott rendőröket a Blahára.

blaha01
Fotó: Lukács Attila / Olvasónk

A forgalom akadályozása természetesen nem tetszett mindenkinek:

Takarodjatok innét, haza akarunk jutni, ti meg akadályozzátok a forgalmat.

Mondták egy másik kollégánk szerint a járókelők. A diákoknál volt egy erőtlen hangosbeszélő, ezzel azt skandálták, hogy „ez csak a kezdet”.

A „Tüntetés a szabad oktatásért – Mert a jövőnk a tét!” elnevezésű demonstráció szervezői azért tiltakoznak, mert Hoffmann Rózsa nem volt hajlandó leülni velük sajtónyilvánosan tárgyalni, és a tankönyvek rendelési rendszere is hibás. A tervek szerint a diákok szerda este újra tüntetnek  a Blaha Lujza téren, ahonnan az Astoria és a Nemzeti Múzeum érintésével a Szabadság hídhoz vonulnak majd.