Csontvázat fordított ki az eke Berényben

2014.03.19. 19:26
Egyelőre senki nem tudja, hogy kinek a földi maradványait találták meg véletlenül szerda délelőtt Jászberény határában. A csontokat mezőgazdasági munka közben lelték meg a város külterületén.

Jászberény határában, nem messze a farmosi úttól szerda délelőtt tarvágás után, facsemeték telepítésére kezdték meg a talaj előkészítését, írja a szoljon.hu. Délelőtt kilenc óra körül a gépkezelő arra lett figyelmes, hogy a munkagép csontokat fordított ki a földből.

Nagyjából hatvan centiméter mélyen dolgozott a munkagép ekéje, amikor a csontokat kifordította a földből. A munkát természetesen leállítottuk, és vártuk a hatóságok képviselőit.

- mondta a lapnak Nagy József erdész.

Időközben a csontokat megvizsgálta egy orvos is, aki első, még koránt sem hivatalos véleményeként azt fogalmazta meg, hogy legfeljebb harminc - negyven éve a földben lévő csontokat találtak most meg a földben.

Alapvetően nem ijedtünk meg a helyzettől.

– közölte az erdész.

A helyieknek van tippjük, kinek a földi maradványait találhatták meg, erről részleteket az Új Néplap csütörtöki száma ír.

Az RTL Klub Híradójának is van tippje, kinek a maradványait találták meg: Farkas Helgáét. Az erdész híradónak elmondta, nem kizárt, hogy a 23 évvel ezelőtt elrabolt Farkas Helga maradványaira bukkantak, hiszen annak idején ezen a területen is keresték a fiatal lányt.